Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επίσημη διαρροή του Volvo XC40

15/9/2017

Οι πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Volvo XC40 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας πλήθος κοινών στοιχείων με τα μεγαλύτερα XC60 και XC90.

Το ντεμπούτο του νέου Volvo XC40 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου όμως σήμερα υπήρξε μια διαρροή των πρώτων εικόνων του μικρού SUV της φίρμας, από το τμήμα της στην Ουγγαρία.
 
Οι πρώτες αυτές φωτογραφίες δείχνουν το τετραγωνισμένο εμπρός μέρος με τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα που συντελούν στη διαμόρφωση ενός επιβλητικού και μυώδους μπροστινού μέρους, ενώ το σύνολο κάνει άμεσα αισθητή την crossover λογική του. Το αυξημένο του ύψος από το έδαφος, τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά στα χαμηλά σημεία του αμαξώματος τονίζουν τον δυναμικό του χαρακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος τα τύπου μπούμερανγκ φωτιστικά σώματα σφραγίζουν την εταιρική του ταυτότητα.
 
Περνώντας στο εσωτερικό, το μικρό SUV της Volvo έχει λάβει πληθώρα στοιχείων από τα μεγαλύτερα «αδέλφια» του XC60 και XC90 με την κάθετη οθόνη αφής να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Εντούτοις, το σύνολο της καμπίνας σύμφωνα με ότι έχει αποκαλυφθεί έως τώρα, αλλά και ισχυρισμούς των ανθρώπων της μάρκας, θα είναι πιο λιτό σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της XC οικογένειας, όντας όμως πρακτικό και με καλούς χώρους.
 
Σημειώνουμε πως το νέο Volvo XC40 θα βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία CMA (Compact Modular Architecture), μια σπονδυλωτή πλατφόρμα που κατασκευάστηκε από τους Σουηδούς σε συνεργασία με την Geely και είναι ικανή να ενσωματώσει όλα τα σύγχρονα στοιχεία που θέλει να περάσει η εταιρεία στα μελλοντικά της αυτοκίνητα.
 
Τέλος, όσον αφορά στους κινητήρες που θα απαρτίζουν την παλέτα των μηχανικών συνόλων, λόγος γίνεται για την ένταξη του νέου τρικύλινδρου turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. στη βάση τη γκάμας, η οποία θα πλαισιώνεται από τους τετρακύλινδρους Drive-E κινητήρες της μάρκας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις