Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η νέα γενιά Jimny είναι στα σκαριά πάντα με την ικανότητα για εκτός δρόμου διαδρομές.

Έρχεται το νέο Suzuki Jimny;

25/9/2017

Mετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, η Suzuki φαίνεται πως είναι έτοιμη να παρουσιάσει το 4ης γενιάς Jimny συνδυάζοντας τα «κοφτά» στοιχεία του με πιο μοντέρνα σχεδίαση. Πώς σας φαίνεται;

Το Jimny αντικατέστησε το Samurai στις αγορές το 1998 και μετά από σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια, φαίνεται πως η Suzuki είναι έτοιμη να λανσάρει την 4η γενιά του μικρού «αδελφού» του Vitara.
 
Η εικόνα που βλέπουμε εδώ είναι μια δημιουργία των σχεδιαστών του ανεξάρτητου σχεδιαστικού οίκου SRK Designs, σημαντικά εμπνευσμένη από τις διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό.
 
Η νέα γενιά Jimny φαίνεται πως θα διατηρήσει τον οff-road χαρακτήρα του προκατόχου του, υιοθετώντας ένα τετραγωνισμένο και «κοφτό» αμάξωμα που θα το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα SUV της κατηγορίας και θα μοιάζει σαν ένα μικρότερο Defender/Wrangler ή G-Class.
 
Ο πρόβολος του θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζεται από την οριζόντια λεπτή γρίλια του αλλά τα φωτιστικά σώματα θα πάρουν τώρα στρογγυλό σχήμα, σε σχέση με τα τετραγωνισμένα του παρελθόντος.
 
Όσον αφορά το εσωτερικό του, μέσα από μια φωτογραφία που ήρθε στο φως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η μεγάλη οθόνη αφής infotainment ενώ το τιμόνι φαίνεται ότι είναι νέας σχεδίασης. Πηγές από το στρατόπεδο της Suzuki αναφέρουν ότι πρόθεση της μάρκας είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας πλαστικά αν και το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να ανταγωνιστεί στο τομέα αυτό άλλα μοντέλα της κατηγορίας.
 
 
Τα μηχανικά σύνολα που θα του δίνουν ισχύ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά αναμένεται να γίνει διαθέσιμο με τον 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 110 ίππων που έκανε ντεμπούτο με το Baleno και μια σειρά άλλων υπερτροφοδοτούμενων μοτέρ βενζίνης Bοοsterjet.

 Στο σασί του, οι Ιάπωνες θα το εξοπλίσουν με δάπεδο τύπου σκάλας αλλά και σύστημα τετρακίνησης ΑllGrip Pro, έτσι ώστε να συνεχίσει να προσφέρει συγκινήσεις τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου ενώ πιθανή είναι η προσθήκη για πρώτη φορά ενός αυτόματου κιβωτίου.
 
Το 4ης γενιάς Jimny αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκiο φέτος με το εμπορικό του λανσάρισμα να πραγματοποιείται κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις