Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ετοιμάζει hatchback αξίας 21.000 € η Tesla!

28/6/2021

Θέλοντας να ανταγωνιστεί το μικρομεσαίο ηλεκτρικό Volkswagen ID 3 και να προσφέρει ένα προσιτό οικονομικά αυτοκίνητο η Tesla ετοιμάζεται να φέρει στις αγορές νέο hatchback βασικής αξίας γύρω στα 21.000 ευρώ!

Ένας από τους κύριους προβληματισμούς όσων θέλουν να αγοράσουν αμιγώς ηλεκτρικό είναι το κόστος και η προοπτική απόσβεσης των έξτρα χρημάτων. Μπορεί η Tesla ως τώρα να μην έχει δείξει ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, φαίνεται όμως πως μελλοντικά ετοιμάζεται να προσφέρει ένα προσιτό οικονομικά μοντέλο, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον της πέρα από τα αποκλειστικά premium οχήματα.   Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα μικρομεσαίο μοντέλο, μικρότερης κατηγορίας του Tesla Model 3, το οποίο hatchback λόγω και της επόμενης γενιάς τεχνολογίας μπαταριών θα διατεθεί σε ένα εντυπωσιακό εύρος τιμών. Με τον τρόπο αυτό η αμερικανική μάρκα θέλει να ανταγωνιστεί άμεσα το αμιγώς ηλεκτρικό της Volkseagen, ID 3, καθώς και άλλα ηλεκτρικά που ανά τον κόσμο έχουν σημαντική αποδοχή (Nissan Leaf, Kia e-Niro).

Ψηφιακό σχέδιο της ιστοσελίδας Autocar για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μελλοντικό Tesla Model 2.

Ψηφιακό σχέδιο της ιστοσελίδας Autocar για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μελλοντικό Tesla Model 2.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία πως το νέο Tesla hatchback θα έχει τιμή εκκίνησης στις ΗΠΑ γύρω στα 25.000 δολάρια (περίπου 21.000 ευρώ), εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί θα σηματοδοτήσει το πιο φθηνό μοντέλο Tesla. Όπως τονίσαμε νωρίτερα, η νέα τεχνολογία μπαταριών θα μειώσει κατά 50% το κόστος κατασκευής συγκριτικά με τις υπάρχουσες μεθόδους, παρέχοντας ταυτόχρονα πέντε φορές περισσότερη ενέργεια και έως και 16% μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε φόρτιση. «Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν έχουμε πραγματικά προσιτό αυτοκίνητο και αυτό είναι κάτι θα έχουμε στο μέλλον. Για αυτό χρειαζόμαστε φθηνότερες μπαταρίες» είχε τονίσει σχετικά ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, και η επιθυμία του γίνεται βραχυπρόθεσμα πράξη.
 
Το νέο Tesla hatchback θα έχει αυτονομία γύρω στα 400 χιλιόμετρα και απομένει να δούμε αν εξοπλιστεί με μπαταρία μικρότερης χωρητικότητας από τις 50 kWh που χρησιμοποιεί τώρα. Όσον αφορά την ονομασία, κερδίζει πόντους η πρόταση για ένα νέο Tesla Model 2, το οποίο θα κατασκευαστεί από τις αρχές του 2022 στο Βερολίνο μαζί με τα Model 3 και Model Y. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγει ετησίως 500.000 μοντέλα (περιγράφεται ως το μεγαλύτερο παγκοσμίως), με το Model 2 να αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2023.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε