Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτή είναι η ψηφιακή πρόταση των ανεξάρτητων σχεδιαστών της X-Tomi Design για την station wagon εκδοχή του VW Arteon.

Tο Arteon σε εκδοχή wagon;

30/10/2017

Υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού κολοσσού αποκάλυψε πως η VW έχει ήδη δημιουργήσει τα πρώτα σχέδια για το Arteon σε wagon εκδοχή. Δείτε τι είπε.

Τον Δεκέμβριο του 2016, αρκετούς μήνες πριν την παρουσίαση του VW Arteon στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο γερμανικός κολοσσός είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά την πιθανότητα να προχωρήσει σε wagon έκδοση της νέας ναυαρχίδας. Εκείνη τη στιγμή, τα στελέχη της μάρκας δήλωναν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε το Arteon να αποδειχθεί εμπορική επιτυχία, όμως λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του, είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις.

Ο Elmar-Marius Licharz, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας απέφευγε να αναφέρει τον όρο wagon και προτιμούσε τον όρο shooting brake. Aυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάτι τέτοιο γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ως προϋπόθεση να είναι 3θυρό, πράγμα μάλλον απίθανο να συμβεί. Ο Lichard σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιεί τον όρο αυτό για να δώσει έμφαση στην πιο καμπυλωτή σχεδιαστική γραμμή που θα μπορούσε να ακολουθήσει το πίσω μέρος ενός τέτοιο μοντέλου. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι μια τέτοια έκδοση για το Arteon « είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί» και ότι « τα πλάνα υπάρχουν αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη το πράσινο φως».

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, πηγές από το στρατόπεδο της VW αναφέρουν ότι θα ίσως λάβει ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο μοτέρ βενζίνης που θα μπορούσε να εξοπλίσει και το Atlas SUV στις ΗΠΑ.

Θα σας άρεσε το Arteon σε wagon εκδοχή;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις