Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Euro NCAP: 5 πεντάστερα μοντέλα – ένα αυτοκίνητο με 4 αστέρια

Euro NCAP: 5 πεντάστερα μοντέλα – ένα αυτοκίνητο με 4 αστέρια

9/12/2021

5 μοντέλα της ελληνικής αγοράς Nissan Qashqai, Skoda Fabia, Mercedes EQS, VW Caddy και BMW iX βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια, ενώ το ηλεκτρικό Fiat 500e σημείωσε 4 αστέρια στα τελευταία tests του Euro NCAP.

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών για το 2021. Από τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν, τα έξι προσφέρονται στην ελληνική αγορά, με τα πέντε από αυτά να καταφέρνουν να βαθμολογηθούν με 5 αστέρια, και ένα με τέσσερα αστέρια. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Nissan Qashqai, η νέα Skoda Fabia, η ηλεκτρική Mercedes EQS, το Volkswagen Caddy και η BMW iX βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια, ενώ το ηλεκτρικό Fiat 500 απέσπασε τέσσερα αστέρια.

Τα συγχαρητήρια του Euro NCAP

Ο γενικός γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: «Μπράβο στους κατασκευαστές που δίνουν στους καταναλωτές αυτοκίνητα με υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, πως η ασφάλεια είναι κυρίως θέμα καλής κατασκευής και σχεδίασης και δεν εξαρτάται παρά ελάχιστα από το είδος του κινητήριου συνόλου και την τιμή του αυτοκινήτου».

Το νέο Nissan Qashqai διαπρέπει και στην ασφάλεια

Το νέας γενιάς οικογενειακό SUV της Nissan απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία ενηλίκων και παιδιών, ενώ διακρίνεται για τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας που διαθέτει. Πιο αναλυτικά, το νέο Nissan Qashqai έλαβε:

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Προστασία ενηλίκων: 91% 
Προστασία παιδιών: 91% 
Προστασία πεζών: 70%
Safety Assist: 95%

5 αστέρια η αναμενόμενη Skoda Fabia

Η νέα Fabia, της οποίας αναμένεται πολύ στύντομα να ξεκινήσει η ελληνική εμπορική της πορεία, πέρασε με άριστα τις δοκιμές του Euro NCAP καταφέρνοντας να σημειώσει πολύ καλή βαθμολογία στην προστασία ενηλίκων και παιδιών. Ειδικότερα, έλαβε: 
Προστασία ενηλίκων: 85% 
Προστασία παιδιών: 81% 
Προστασία πεζών: 70%
Safety Assist: 71%

«Ατσαλάκωτη» η Mercedes EQS

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, η νέα EQS πέρασε με περίσσεια άνεση τις δοκιμές του Euro NCAP και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση στην προστασία ενηλίκων και παιδιών. Συγκεκριμένα η Mercedes EQS:
Προστασία ενηλίκων: 96% 
Προστασία παιδιών: 91% 
Προστασία πεζών: 76%
Safety Assist: 80%

Πέντε αστέρων το VW Caddy

Το Caddy της Volkswagen σε αυτόν τον γύρο δοκιμών κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπη την εταιρεία, με βαθμολογία 5 αστεριών σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις σε προστασία ενηλίκων και παιδιών. Η βαθμολογία του Caddy:
Προστασία ενηλίκων: 84% 
Προστασία παιδιών: 82% 
Προστασία πεζών: 69%
Safety Assist: 79%
...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε