6 φωτογραφίες »

Ferrari: Με 700 άλογα η νέα 488 GT Modificata [video]

27/11/2020

Την Ferrari 488 GT Modificata, το πιο πρόσφατο «υπερόπλο» της παρουσίασε η ιταλική μάρκα. Στα 700 άλογα η ισχύς του νέου αυτοκινήτου πίστας που ξεχωρίζει για την διαφορετική του αεροδυναμική.

 
 
Η Ferrari διευρύνει την γκάμα των μοντέλων πίστας της δημιουργώντας ένα φρέσκο... κτήνος. Ο λόγος για το 488 GT Modificata, ένα πανίσχυρο μοντέλο το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και θα μπορεί να οδηγηθεί αποκλειστικά σε πίστα σε track days και events της Ferrari. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, σε πρώτη φάση, θα διαθέσει το συγκεκριμένο μοντέλο μόνο σε όσους συμμετείχαν πρόσφατα στις εκδηλώσεις της, το Competizioni GT Ferrari ή το Club Competizioni GT, δίνοντάς του σειρά προτεραιότητας για τα συλλεκτικά αυτά κομμάτια.
 
Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της 488 GT Modificata, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 488 GT3 και GTE. Το νέο μοντέλο δημιουργήθηκε για να υιοθετήσει τις πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες δυνατότητές των προηγούμενων αυτοκινήτων πίστας, όπως τονίζει η Ferrari. Σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους προκατόχους του,  η άρση των περιορισμών στην διαμόρφωση του κινητήρα από τους κανονισμούς της FIA.


 
Είναι σαφές πως το 488 GT Modificata ξεπερνά την ισχύ των εκδόσεων GT3 και GTE από πλευράς Ferrari. Πιο συγκεκριμένα, ο twin-turbo V8 κινητήρας παράγει περίπου 700 άλογα, την ώρα που χάρη στο νέο ανθρακονημάτινο συμπλέκτη και την νέα κλιμάκωση κιβωτίου ταχυτήτων επιτυγχάνεται αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή.
 
Οι μηχανικοί της Ferrari εισήγαγαν νέο σχεδιασμό αεροδυναμικής για να προσδώσουν έξτρα απόδοση, μετατοπίζοντας το κέντρο πίεσης προς τα εμπρός. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο παράγει βελτιωμένη κάθετη δύναμη στο μπροστινό μέρος δίχως να προκύπτει αύξηση της συνολικής οπισθέλκουσας. Η συνολική παραγόμενη δύναμη υπολογίζεται σε περισσότερα από 1.000 κιλά στα 230 χιλιόμετρα την ώρα, με την 488 GT Modificata να επηρεάζεται λιγότερο από τις μεταβολές της γωνίας του πίσω πτερυγίου της.
 
Το αμάξωμα έχει κατασκευαστεί σχεδόν αποκλειστικά από ανθρακονήματατα όπως ακριβώς και το 488 GTE. Μοναδική εξαίρεση η αλουμινένια οροφή. Την ίδια στιγμή, το σύστημα πέδησης είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Brembo. Έχουν τοποθετηθεί δαγκάνες φρένων χαμηλής υπολειπόμενης ροπής, αντίστοιχες με εκείνες που υπάρχουν σε αγώνες ταχύτητας. Το σύστημα ABS είναι δανεικό από 488 GT3 Evo 2020, αλλά έχει ρυθμιστεί και τροποποιηθεί ειδικά για το GT Modificata.


 
Σε επίπεδο βασικού εξοπλισμού, υπάρχει το V-Box που συλλέγει πληροφορίες από το σύστημα λήψης δεδομένων τηλεμετρίας της Bosch, μια βιντεοκάμερα υψηλής ανάλυσης δεύτερη θέση συνοδηγού και σύστημα TPMS για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της πίεσης των ελαστικών. Όσον αφορά την εξατομίκευση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ό,τι επιθυμούν από τις διαθέσιμες επιλογές για την διακόσμηση του εσωτερικού και του εξωτερικού της νέας Ferrari 488 GT Modificata.