Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Πολιτισμένο και με τράβηγμα από χαμηλά

Διαβάστηκε από 14664 αναγνώστες - 2/9/2021

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός μας 1500αρι EcoBlue κινητήρας της Ford, που αποδίδει 120 ίππους στις 4.000 στροφές και 300Nm ροπή στις 1.750-2.250 στροφές. Η προσθήκη του αυτόματου κιβωτίου δεν επηρέασε τον πολιτισμένο χαρακτήρα του κινητήρα, με το τράβηγμα από χαμηλά και τις «γεμισμένες» με ροπή μεσαίες στροφές να παραμένουν τα πλεονεκτήματα του. Τα πρώτα 100 χιλιόμετρα έρχονται σε 12 δευτερόλεπτα, τα 60-100 χλμ./ώρα σε 6.9 δευτερόλεπτα και τα 80-120 χλμ./ώρα  σε 9,9 δευτερόλεπτα. Στην αυτόματη έκδοση, η κατανάλωση είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τα 6,5λτ./100χλμ. της χειροκίνητης, μιας και στις μετρήσεις μας είδαμε 7,2 λτ./100χλμ.


Η καμπίνα του Kuga είναι ποιοτική και πρακτική, ενώ πλέον ένα περιστροφικό χειριστήριο υπάρχει στη θέση του επιλογέα

Η καμπίνα του Kuga είναι ποιοτική και πρακτική, ενώ πλέον ένα περιστροφικό χειριστήριο υπάρχει στη θέση του επιλογέα

Kοινοποίησε το »


Στο δρόμο: Κορυφαία οδηγική συμπεριφορά με σπορτίφ χαρακτηριστικά
Το Kuga στο δρόμο είναι πραγματική απόλαυση, ειδικά στην ST-Line έκδοση που εφοδιάζεται με πιο σπορ ανάρτηση. Με εκπληκτική ποιότητα κύλισης και εξαιρετικό πάτημα, το μοντέλο της Ford κινείται με απίστευτη ευκολία σε ανοιχτούς δρόμους και καταπίνει τα χιλιόμετρα με ευκολία. Σε πιο «σφιχτές» και «φιδίσιες» διαδρομές, η γρήγορη πληροφόρηση στο τιμόνι μέσω του συστήματος διεύθυνσης και οι περιορισμένες κλίσεις λόγω της ανάρτησης επιτρέπουν στον οδηγό του να κινηθεί γρήγορα, χωρίς να αγχώνεται για τα περιθώρια πρόσφυσης. Σημαντικό βοήθημα για τον  οδηγό που θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα είναι κι η sport χαρτογράφηση, που αλλάζει την απόκριση του γκαζιού και τη λειτουργία του κιβωτίου.  Όμως και μέσα στη πόλη μπορεί να κινηθεί με σχετική ευκολία, παρά τον όγκο του, χάρη στην καλή περιμετρική ορατότητα που προσφέρει και το αυτόματο κιβώτιο που απαλλάσσει τον οδηγό από τη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων.

Η τιμή για την αυτόματη πετρελαιοκίνητη έκδοση του Ford Kuga ξεκινάει από τα 31.863 ευρώ για το επίπεδο εξοπλισμού Titanium και συνοδεύεται από 8ετη εγγύηση μηχανικών μέρων. Η έκδοση ST-Line, που είχαμε εμείς στη διάθεση μας, ξεκινάει από 31.882 ευρώ.

Συμπέρασμα
Με τη προσθήκη του αυτομάτου κιβωτίου στο πετρελαιοκίνητο Kuga, η Ford αναβάθμισε ακόμα περισσότερο το μοντέλο της. Πλέον ο αγοραστής, εκτός από την κορυφαία οδηγική του συμπεριφορά, τους χώρους και τη σύγχρονη τεχνολογία, απολαμβάνει την ευκολία χρήσης και την επιπλέον άνεση χάρη στο νέο κιβώτιο. Μια κίνηση που θα πιάσει ένα μεγάλο μερίδιο καταναλωτών που αναζητούν ένα κορυφαίο SUV, με diesel κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »