Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι μηχανικοί προσέφεραν ακόμα νέο σύστημα ανάρτησης και πιο ισχυρά φρένα για αντισταθμίσουν την μεγάλη αύξηση βάρους.

Οι μηχανικοί προσέφεραν ακόμα νέο σύστημα ανάρτησης και πιο ισχυρά φρένα για αντισταθμίσουν την μεγάλη αύξηση βάρους.

Ιδού η θωρακισμένη Superb αξίας 136.000 ευρώ

30/5/2018

Η Skoda σε συνεργασία με μια ειδική εταιρεία μετατροπών παρουσιάζουν την θωρακισμένη Superb Estate. Δείτε τι αναβαθμίσεις έγιναν και πόσο φτάνει η τιμή της.

Θα περίμενε κανείς τα θωρακισμένα οχήματα να αφορούν τις λιμουζίνες που μεταφέρουν εξέχουσες προσωπικότητες και άλλα «άγρια» SUV που έχουμε δει κατά καιρούς να δημιουργούνται στην Κίνα και την Μέση Ανατολή για χάρη πολυεκατομμυριούχων, ωστόσο φαίνεται πως πλέον η Skoda μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι. Πάμε να δούμε πως.

Η τσέχικη εταιρεία μέλος του VW Group σε συνεργασία με μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανέλαβε και την μετατροπή, είναι έτοιμοι πλέον να παρουσιάσουν την θωρακισμένη Skoda Superb Estate μετά από χρονοβόρες εργασίες που είχαν διάρκεια τρία ολόκληρα χρόνια.

Και αν μπορεί εμφανισιακά να μοιάζει σαν το εργοστασιακό μοντέλο, η θωρακισμένη Superb εξοπλίζεται τώρα με αλεξίσφαιρα τζάμια, ατσάλι υψηλής αντίστασης και άλλα σύνθετα υλικά. Οι μηχανικοί προσέφεραν ακόμα νέο σύστημα ανάρτησης και πιο ισχυρά φρένα για αντισταθμίσουν την μεγάλη αύξηση βάρους που προήλθε από όλες τις παραπάνω αναβαθμίσεις. Για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου τέσσερις εβδομάδες και λαμβάνει επιπλέον σειρήνα, νέα φώτα και ένα πάνελ ελέγχου όλων των νέων επιλογών.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εργοστασιακός 2λιτρος κινητήρας diesel που αποδίδει 190 άλογα με το αυτοκίνητο να μπορεί να «πιάσει» μέγιστη τελική ταχύτητα τα 193 χλμ./ώρα (32 χλμ./ώρα περίπου λιγότερα από το κανονικό). Πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αναμένεται να χρειάζεται περισσότερα από 8,4 δλ για να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά το κόστος κτήσης, χρειάζονται περισσότερα από 136.100 ευρώ, κάτι που την κάνει την πιο ακριβή Skoda Superb όλων των εποχών. Η εταιρεία πάντως δίνει και τρία χρόνια εγγύηση σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις