Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων για το 2018 βρέθηκε η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi .

Απέδωσε η συμμαχία κορυφής

31/1/2019

Στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων για το 2018 βρέθηκε η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi .

10,76 εκατομμύρια μονάδες ήταν ο συνολικός αριθμός συνδυασμένων πωλήσεων οχημάτων που κατάφερε να φτάσει σε παγκόσμιο επίπεδο το 2018 η συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi. Έτσι κατάφερε να ξεπεράσει τους αντιπάλους της, Volkswagen Group και Toyota, αν και οι πωλήσεις βαρέων φορτηγών εξαιρούνται από τα αποτελέσματα.
 
Πιο αναλυτικά, στο συνολικό αριθμό περιλαμβάνονται όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, με τον αριθμό των 10,76 εκατομμυρίων μονάδων να αντιστοιχεί σε άνοδο της τάξης του 1,4%.

Μπορεί ο όμιλος VW να μην βρέθηκε στη πρώτη θέση, ωστόσο οι πωλήσεις του γερμανικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 10,83 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων φορτηγών των MAN και Scania, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας νωρίτερα αυτό το μήνα. Να σημειωθεί πως χωρίς τα βαρέα οχήματα η Volkswagen βρέθηκε στη δεύτερη θέση με το σύνολο των μονάδων να σταματά στις 10,6 εκατομμύρια.
 
Η Toyota δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε πωλήσει 10,59 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων της Toyota και της Lexus, μαζί με τα οχήματα της θυγατρικής Daihatsu, αλλά και τα ελαφρά και βαρέα φορτηγά που παράγονται από το τη Hino Motors. Εξαιρουμένων των φορτηγών Hino, η Toyota πούλησε 10,39 εκατομμύρια μονάδες.
 
Η Nissan ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πώλησε 5,65 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι, σημειώνοντας μείωση 2,8% σε ετήσια βάση. Η Mitsubishi ανέφερε αύξηση 18 τοις εκατό στις πωλήσεις σε 1,22 εκατομμύρια μονάδες ενώ η Renault πούλησε 3,88 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 3,2 τοις εκατό.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως αυτή η πρωτιά έρχεται τη στιγμή που η συμμαχία ταλανίζεται από το σκάνδαλο της σύλληψης και των κατηγοριών κατά του πρώην πλέον προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της συμμαχίας, Carlos Ghosn.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις