Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πρωτότυπο Lexus LF-1 Limitless έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση του Ντιτρόιτ, αποτελώντας τον προπομπό της μελλοντικής SUV ναυαρχίδας της ιαπωνικής εταιρείας πολυτελείας.

Μπροστά βλέπουμε ίσως την πιο «ακραία» εκδοχή της χαρακτηριστικής γρίλιας της Lexus. Δεν υπάρχουν συμβατικά φωτιστικά σώματα, καθώς το LF-1 χρησιμοποιεί μια έναν συνδυασμό από LED γύρω από τη γρίλια για να προσφέρει φωτισμό.

Υπεύθυνη για τη μορφή του LF-1 Limitless είναι η σχεδιαστική ομάδα της Καλιφόρνια, με το τελικό αποτέλεσμα να παραπέμπει σε coupe.

Το concept έχει μήκος 5.014 χλστ., όντας κοντύτερο κατά 20 εκ. από το LS. Το πλάτος είναι στα 1.986 χλστ., το ύψος στα 1.605 χλστ., ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.974 χλστ.

Πλήρης από καινοτομίες είναι και η καμπίνα, όπου οι λειτουργίες του κινητήρα και του κιβωτίου μπορούν να ελεγχθούν από το τιμόνι. Μέσω του concept η Lexus επιδεικνύει και το νέο προηγμένο σύστημα infotainment.

Η Lexus αναφέρει πως υπάρχει και «λειτουργία σοφέρ», όπου το LF-1 Limitless αναλαμβάνει τον έλεγχο σε μία αυτονομία επιπέδου Level 5. Μέσω του concept η Lexus επιδεικνύει και το νέο προηγμένο σύστημα infotainment.

Πρόγευση της επόμενης SUV ναυαρχίδας της Lexus (+video)

15/1/2018

Την έκθεση του Ντιτρόιτ επιλέγει η Lexus για να μας δείξει το Lexus LF-1 Limitless των πέντε μέτρων, δίνοντάς μας μια πρόγευση για τη μελλοντική SUV ναυαρχίδα της γκάμας της. Ας γνωρίσουμε το εντυπωσιακό πρωτότυπο με την coupe αισθητική…

Το πρωτότυπο Lexus LF-1 Limitless έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση του Ντιτρόιτ, αποτελώντας τον προπομπό της μελλοντικής SUV ναυαρχίδας της ιαπωνικής εταιρείας πολυτελείας. Τη νέα γενιά του Lexus LX δηλαδή…
 
Το LF-1 Limitless σχεδιάστηκε για το μοντέλο που θα τοποθετηθεί πάνω από το RX στη γκάμα της Lexus, πλάι δηλαδή στο πρόσφατα ανανεωμένο σεντάν, το LS. Το concept έχει μήκος 5.014 χλστ., όντας κοντύτερο κατά 20 εκ. από το LS. Το πλάτος είναι στα 1.986 χλστ., το ύψος στα 1.605 χλστ., ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.974 χλστ.
 
Υπεύθυνη για τη μορφή του LF-1 Limitless είναι η σχεδιαστική ομάδα της Καλιφόρνια, με το τελικό αποτέλεσμα να παραπέμπει σε coupe. Προφανώς αυτό θα περάσει και στην παραγωγή, οπότε το μοντέλο της Lexus θα ανταγωνιστεί τις μελλοντικές γενιές μοντέλων όπως η BMW X6 και η Mercedes GLS Coupe, αλλά και το επερχόμενο Audi Q8.
 
Μπροστά βλέπουμε ίσως την πιο «ακραία» εκδοχή της χαρακτηριστικής γρίλιας της Lexus. Δεν υπάρχουν συμβατικά φωτιστικά σώματα, καθώς το LF-1 χρησιμοποιεί μια έναν συνδυασμό από LED γύρω από τη γρίλια για να προσφέρει φωτισμό.
 
Η Lexus δεν αποκάλυψε τις τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος, αλλά είπε πως μπορεί να τροφοδοτηθεί από μια σειρά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των κυψελών υδρογόνου, των plug-in hybrid τεχνολογιών, αλλά και του αμιγώς ηλεκτροκίνητου συστήματος.
 
Πλήρης από καινοτομίες είναι και η καμπίνα, όπου οι λειτουργίες του κινητήρα και του κιβωτίου μπορούν να ελεγχθούν από το τιμόνι. Η Lexus αναφέρει πως υπάρχει και «λειτουργία σοφέρ», όπου το LF-1 Limitless αναλαμβάνει τον έλεγχο σε μία αυτονομία επιπέδου Level 5. Μέσω του concept η Lexus επιδεικνύει και το νέο προηγμένο σύστημα infotainment.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις