Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Με 2λιτρο μοτέρ το κορυφαίο Hyundai Kona N

12/1/2021

Συνεχίζοντας την τακτική που ακολούθησε στα i20 και i30, η Hyundai είναι έτοιμη να αποκαλύψει το κορυφαίο Kona N. Ώρα να ακούσουμε τον 2λιτρο κινητήρα του, αλλά να πάρουμε και μία πρώτη «γεύση» από το κορεάτικο crossover.

Η είσοδος της Hyundai στον κόσμο των «σκληροπυρηνικών» εκδόσεων ξεκίνησε από το i30 N και η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά πετυχημένη. Ακολούθησε το μικρότερο i20 N και πλέον έφτασε η στιγμή που το λογότυπο N θα στολίσει και το αμάξωμα του Hyundai Kona, του crossover της νοτιοκορεάτικης φίρμας.

Το Hyundai Kona διατίθεται αυτή τη στιγμή σε συμβατικές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες, σε υβριδική, αλλά και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που φτάνει τους 204 ίππους και βρέθηκε πρόσφατα στα χέρια μας για δοκιμή. Ασφαλώς στην περίπτωση του κορυφαίου Kona N η ισχύς θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτή του ηλεκτρικού μοντέλου, με την Hyundai να ανακοινώνει ότι κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας 2λιτρος κινητήρας.



Η ισχύς του προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα κυμανθεί κοντά στους 280 ίππους. Το μόνο σίγουρο για την ώρα, πέρα από την χωρητικότητα του κινητήρα, είναι το κιβώτιο ταχυτήτων, με την Hyundai να έχει επιλέξει ένα αυτόματο 8άρι διπλού συμπλέκτη. Οι αριθμοί παραπέμπουν στο i30 N με το οποίο πιθανόν να μοιράζεται κάποια μηχανικά μέρη, αλλά παραμένει άγνωστο το αν θα το δούμε εν τέλει με σύστημα τετρακίνησης.

Η Hyundai δημοσίευσε πρόσφατα και ένα video με το Kona N να είναι καλά καμουφλαρισμένο. Ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες όπως οι νέες ζάντες αλουμινίου, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, οι δύο απολήξεις της εξάτμισης και η αεροτομή στο πίσω μέρος καθιστούν σαφές ότι πρόκειται για την σκληροπυρηνική έκδοση. Ακολουθεί το νέο video στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το νέο μοντέλο. Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ότι δεν απουσιάζει και το σύστημα «Launch Control» για κορυφαίες εκκινήσεις.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις