Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μεγάλες αλλαγές για το επόμενο Audi A1

21/8/2017

Η δεύτερη γενιά του Audi A1 είναι υπό εξέλιξη και η εταιρεία φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Audi φαίνεται πως βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης του δεύτερης γενιάς Α1 και αν επαληθευτούν όσα διαρρέονται θα είναι αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο Audi A1 θα χρησιμοποιεί νέα πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμο με νέο σύστημα ανάρτησης που θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση και άνεση σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Μάλιστα, η Audi ισχυρίζεται ότι η ανάρτηση αυτή θα αποτελέσει πολύ μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία του.
 
Παράλληλα, στο φως έχει έρθει η θέληση της γερμανικής μάρκας να αυξήσει τις διαστάσεις του Α1 με το μεταξόνιο του να γίνεται μέχρι και 94 χλστ. μακρύτερο. Ακόμα, ίσως να μην υπάρξει τρίθυρη έκδοση ενώ η εξωτερική του εμφάνιση θα είναι τέτοια που θα ταιριάζει στη νέα γλώσσα σχεδίασης της μάρκας, όπως αυτή αναδείχθηκε στο A8.
 
Σύμφωνα με φήμες, αλλαγές θα υπάρξουν και στην γκάαμα των κινητήρων. Οι πιθανές αλλαγές, λοιπόν, είναι ότι η Audi θα αντικαταστήσει τον 1.200άρη κινητήρα με έναν 1.000άρη turbo απόδοσης 113 ίππων. Επιπλέον, ένας νέος κινητήρας 1,5 λτ. θα αντικαταστήσει τον 1.400άρη, ενώ όσον αφορά το S1, η Αudi φαίνεται πρόθυμη να προσφέρει έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 250 ίππων στη θέση του κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λτ. που υπάρχει σήμερα.
 
Το νέο Audi Α1 αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2018.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις