Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με μήκος 4,57 μέτρα για την 4θυρη A-Class (δεν ξέρουμε αν θα διατηρηθεί ο κωδικός CLA) το μοντέλο δείχνει πολύ ενδιαφέρον σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή του.

Στη νέα γενιά, μπορεί να λείπει η αίσθηση του coupe αυτοκινήτου, κάτι που χαρακτηρίζει την CLA αλλά η εικόνα είναι εξαιρετικά ομοιογενής.

Mercedes A-Class

7/11/2017

Η νέα γενιά της Mercedes A-Class. Στη Σανγκάη η Mercedes παρουσίασε για πρώτη φορά σαν πρωτότυπο την 4θυρη έκδοση της A-Class που ετοιμάζει και ομολογουμένως είναι εντυπωσιακή!

Η έκπληξη είναι μεγάλη και απόλυτα θετική. Ένα πολύ καλό σχέδιο όπως ήταν αυτό της A-Class και της τετράθυρης έκδοσης CLA που παρουσιάστηκε το 2012, έρχεται να γίνει ακόμα καλύτερο το 2018 που είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επισήμως.

Στη Σανγκάη, η Mercedes εμφάνισε για πρώτη φορά τη σπουδή γύρω από την επόμενη γενιά του μοντέλου, που κάτι μας λέει πως δεν θα απέχει και πολύ από το τελικό προϊόν που θα λανσάρει στις αγορές η Γερμανική εταιρεία. Για να είμαστε και πιο ακριβείς, το σχέδιο που έχει και Αυστριακές ρίζες, είναι πολύ ενδιαφέρον, σύγχρονο και πραγματικά ελκυστικό για το αγοραστικό κοινό κάθε ηλικίας, καλύπτοντας όπως φαίνεται με εντυπωσιακό τρόπο και το δύσκολο νεανικό. Σε ορισμένα σημεία, οι επιλογές μπορεί να φαίνονται υπερβολικές αλλά ταιριάζουν τόσο πολύ στο σύνολο που εν τέλει, συγχωρούνται. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, η σχεδίαση της μάσκας αλλά και αυτή του διαχύτη στο πίσω μέρος, με τις εξατμίσεις εκατέρωθεν.

Ο sport χαρακτήρας και ο δυναμισμός του μοντέλου εντείνονται, με τις ζάντες των 20 ιντσών του πρωτοτύπου αλλά και το γενναίο πλάτος των 1,87 μέτρων του αυτοκινήτου. Η τετράθυρη έκδοση έχει πολύ κομψή σιλουέτα και πεντακάθαρες γραμμές. Το μήκος του πρωτοτύπου είναι λίγο μικρότερο από αυτό της υπάρχουσας CLA, καθώς είναι 4,57 μέτρα έναντι 4,64 μέτρων. Οι πρόβολοι αλλά και το μεγάλο μεταξόνιο παίζουν το ρόλο τους στη σύνθεση της πολύ δυναμικής εικόνας. Το ύψος των 1,46 μέτρων (η CLA έχει ύψος 1,43 μέτρα) δίνει περιθώριο για μεγαλύτερα παράθυρα στις πόρτες- ένα σημείο στο οποίο είχε δεχτεί κριτική η Mercedes για την επιλογή της στη CLA. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα μπροστινά φώτα που έχουν τελείως διαφορετικό σχήμα από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής από τη Mercedes. Ο κατασκευαστής κάνει λόγο για βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού στο περιβάλλον, με τη χρήση ειδικών φίλτρων στις διάφανες επιφάνειες των φώτων.

Παράλληλα, από τα φίλτρα αυτά, προκύπτει και διαφορετικό χρώμα στο φωτισμό ανάλογα με την επιλογή του οδηγού, τόσο στα εμπρός φανάρια, όσο και στα πίσω, δίνοντας ένα ακόμα νεωτεριστικό στοιχείο εξοπλισμού στο μοντέλο. Η Mercedes δεν έχει κάνει καμία αναφορά για εύρος τιμής στο νέο μοντέλο και αν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι, αυτό έχει να κάνει με την τιμή εκκίνησης που για την A-Class περιμένουμε κάτι κοντά στα 25.000 ευρώ, ενώ για τη CLA οι τιμές θα αρχίζουν από τις 30.000 ευρώ. 

Η γνώμη μας
Το πρωτότυπο της 4θυρης A-Class μας δείχνει πως η Mercedes μάλλον εγκαταλείπει την coupe αισθητική για το μικρό σεντάν μοντέλο της και επιστρέφει στην κομψότητα της κλασσικής φόρμας. Είναι όμορφη η νέα πρόταση αλλά δεν συγκρίνεται με την υπάρχουσα CLA. 

Φωτογραφίες: Avarvarii
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις