Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η νέα CLS υιοθετεί ένα coupe σεντάν αμάξωμα με έντονα κεκλιμένη οροφή.

Η σχεδιαστική γλώσσα έχει πολλά κοινά σημεία με την E-Class, ωστόσο τα φωτιστικά σώματα είναι πιο τετραγωνισμένα.

Η νέα CLS υιοθετεί ένα coupe σεντάν αμάξωμα με έντονα κεκλιμένη οροφή.

Οι δύο σε σειρά οθόνες 12,3 ιντσών είναι αυτές που τραβούν με το «καλημέρα» τη προσοχή.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, το νέο coupe σεντάν προσφέρεται με δύο επιλογές diesel και μία ήπια υβριδική έκδοση.

Νέα Mercedes CLS

30/11/2017

Τη νέα CLS παρουσίασε επίσημα η Mercedes-Benz στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Tην τρίτης γενιάς CLS αποκάλυψε η Mercedes-Benz στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Αngeles, με το νέο μοντέλο της μάρκας να υιοθετεί μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που σύμφωνα με όσα διαρρέει η μάρκα, θα δούμε στα επόμενα μοντέλα της μάρκας.

Όσον αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση, η νέα CLS υιοθετεί ένα coupe σεντάν αμάξωμα με έντονα κεκλιμένη οροφή, με το μάτι να πέφτει αμέσως στον πρόβολο «shark» και στα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα L, αρκετά όμοια με αυτά που αναμένουμε στη νέα Α-Class. Aπαρατήρητη δεν περνάει αφενός η γνωστή γρίλια Panamericana σε χρώμα μαύρο που φιλοξενεί το έμβλημα του γερμανικού κολοσσού κατασκευής αυτοκινήτων αλλά ούτε και οι μεγάλοι εισαγωγείς αέρα που δίνουν σπορτίφ χαρακτήρα στη νέα CLS. Τέλος, στο πίσω μέρος, η σχεδιαστική γλώσσα έχει πολλά κοινά σημεία με την E-Class, ωστόσο τα φωτιστικά σώματα είναι πιο τετραγωνισμένα.
 

Και ο εσωτερικός διάκοσμος όμως φαίνεται πως θα έχει αρκετές επιρροές από άλλα μοντέλα της μάρκας. Πιο συγκεκριμένα, το σχεδιαστικό στιλ στηρίζεται στην καμπίνα της Ε-Class coupe και της νέας Α-Class με τις δύο σε σειρά οθόνες 12,3 ιντσών να είναι αυτές που τραβούν με το «καλημέρα» τη προσοχή. Η οθόνη που βρίσκεται στα αριστερά έχει αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων, ενώ η δεξιά φιλοξενεί πληροφορίες που αφορούν άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως  το σύστημα ψυχαγωγίας, τον κλιματισμό κ.α.

Στον τομέα της τεχνολογίας, η νέα CLS προσφέρεται με μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως, σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος, σύστημα διατήρησης λωρίδας, σύστημα διατήρησης ορίου ταχύτητας κ.α  ενώ με το προαιρετικό πακέτο Driving Assistance Package η Mercedes δίνει την δυνατότητα στην CLS να εξοπλιστεί και πλήθος άλλων τέτοιων συστημάτων.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, το νέο coupe σεντάν προσφέρεται με δύο επιλογές diesel και μία ήπια υβριδική έκδοση. Όσον αφορά στις επιλογές πετρελαίου, αυτές προσφέρονται με τον 6κύλινδρο 2,9 λτ. κινητήρα που στην έκδοση 350d 4Matic αποδίδει 281 άλογα και 600 Nm ροπής και στην 400d 4Matic 335 ίππους και 700 Nm ροπής αντίστοιχα. Στην 350d 4Matic τα 0-100 χλμ.ώρα γίνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα ενώ το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η CLS 400d 4Μatic υπολογίζεται στα 5 δλ.

Η πιο ισχυρή επιλογή όμως είναι η ήπια υβριδική έκδοση που αποτελείται από ένα 6κύλνδρο μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt  και μια γεννήτρια EQ Boost. Η Μercedes αναφέρει ότι η απόδοση του μοτέρ βενζίνης είναι 362 ίππους και 500 Nm ροπής ενώ όταν συνδυάζεται με την παραπάνω γεννήτρια, η απόδοση του μπορεί να φτάσει τα 384 άλογα και 750 Nm ροπής για μικρά χρονικά διαστήματα. Τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η εταιρεία ανακοινώνει εργοστασιακή κατανάλωση 7,5 λτ/100 χλμ.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, με τις πρώτα μοντέλα να είναι έτοιμα σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο του 2018.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις