Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετά την παρουσίαση του νέου Hyundai Veloster, έλαβε χώρα και αυτή της ισχυρής έκδοσης, του Veloster N.

Tο νέο μοντέλο χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος προσφέρει 275 ίππους και 353 Nm ροπής.

Tο «καυτό» Veloster είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης

Tο Veloster N θα προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα.

To νέο Hyundai Veloster N

16/1/2018

Μετά την έλευση του i30N, το δεύτερο μοντέλο του τμήματος Ν της Hyundai αποκαλύφθηκε επίσημα στο Auto Show του Ντιτρόιτ και για όποιους δεν κατάλαβαν μιλάμε για το Hyundai Veloster N.

Μετά την παρουσίαση του νέου Hyundai Veloster, έλαβε χώρα και αυτή της ισχυρής έκδοσης, του Veloster N. Ξεκινώντας από τα μηχανικά σύνολα, το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο  2λιτρο κινητήρα, ο οποίος προσφέρει 275 ίππους και 353 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.
 
Μέχρι στιγμής η φίρμα δεν έχει δημοσιεύσει τις επιδόσεις του μοντέλου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό το Veloster N, να είναι κοντά στους χρόνους του i30N το οποίο φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 6.1 δευτερόλεπτα.
 
Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία το «καυτό» Veloster είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο βελτιώνει την ικανότητα του μοντέλου κατά την οδήγηση, ενώ σε ότι αφορά το σύστημα πέδησης συνδυάζεται με δισκόπλακες 330 χλστ και 300 χλστ (μπροστά και πίσω αντίστοιχα), ενώ στη διάθεση των αγοραστών υπάρχει και η επιλογή 345 χλστ μπροστά και 315 χλστ πίσω.

Από κει και πέρα το κορεάτικο μοντέλο προσφέρει ένα ευρύ οδηγικών προγραμμάτων τα οποία αποτελούν τα modes Normal, Sport, N, Eco και N Custom, τα οποία και μπορούν να επιλεγούν από ενσωματωμένα χειριστήρια στο τιμόνι.
 
Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το Veloster N δεν διαφέρει και πολύ από το Veloster με την πιο σημαντική αλλαγή να έχει πάρει θέση στο πίσω μέρος εκεί όπου οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης έχουν πάρει θέση στις άκρες του επιθετικού αεροδυναμικού διαχύτη, ενώ διαφορετικής σχεδίασης είναι οι ζάντες (18 ή 19 ιντσών), οι αεραγωγοί τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω μέρος αλλά και η αεροτομή που ενσωματώνεται στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ.
 
Αναφορικά με το εσωτερικό τα σπορ καθίσματα και το τιμόνι σχεδίασης Ν, υπενθυμίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ στο κάτω μέρος των θυρών έχει πάρει θέση το λογότυπο «Ν».
 
Τέλος, το Veloster N το οποίο θα προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα, θα λανσαριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το τέταρτο τρίμηνο του έτους και όλα τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στο Ulsan της Κορέας από τον Σεπτέμβριο του 2018.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις