Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ιαπωνικό SUV έχει ανακοινωθεί πως θα εξοπλίζεται με μόνο έναν καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων.

Nέο Jimny: Λέει «όχι» στο Diesel;

12/7/2018

Θα θέλατε να οδηγήσετε το νέο Suzuki Jimny με diesel κινητήρα; Οι πιθανότητες να γίνει είναι ελάχιστες.

Πολλές είναι οι αναφορές που έρχονται από την Ιαπωνία που αναφέρουν πως το νέο Suzuki Jimny δεν πρόκειται να εξοπλιστεί με κάποιο diesel μοτέρ, ακόμα και αν υπάρξει ζήτηση από το κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων diesel σε συνδυασμό με ότι η Suzuki δεν θεωρεί ότι έχει αυτή την στιγμή κάποιο πετρελαιοκίνητο μοτέρ που να ταιριάζει στο νέο off-road SUV, κάνουν την πιθανότητα να προστεθεί κάποια diesel έκδοση αρκετά μακρινή.

Σε ο,τι αφορά την Ευρώπη, το ιαπωνικό SUV έχει ανακοινωθεί πως θα εξοπλίζεται με μόνο έναν καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων που αντικαθιστά τον 1.300άρη με τον οποίο εξοπλιζόταν το μοντέλο στην προηγούμενη γενιά του. Η απόδοση του μοτέρ φτάνει τα 100 άλογα, η ροπή τα 130 Nm ενώ ο κινητήρας συνεργάζεται τόσο με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων όσο και με ένα 4άρι αυτόματο, με την Suzuki να αναφέρει πως και οι δύο μεταδόσεις κάνουν το μοντέλο πιο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου, προσφέροντας παράλληλα λιγότερες δονήσεις και καλύτερη οδηγική αίσθηση. Η μέγιστη τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 145 χλμ./ώρα με το μηχανικό και στα 140 χλμ./ώρα με το αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, η Suzuki ανακοινώνει ότι έχει εφοδιάσει το μοντέλο το νέο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP PRO που σε συνδυασμό με τρία διαφορετικά modes (2H για κίνηση στους δύο τροχούς, 4H για τετρακίνηση και 4L για ειδικές συνθήκες σε λάσπη, βάλτους κτλ) δίνουν την δυνατότητα στο νέο Jimny να ανταποκριθεί και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις