Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Kia παρουσιάζει στο Ντιτρόιτ την τρίτη γενιά του σεντάν μοντέλου της, Forte, το οποίο δανείζεται αισθητικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Stinger.

Το μήκος του νέου Forte είναι στα 4.640 χλστ., το ύψος στα 1.440 χλστ. και το ύψος στα 1.798 χλστ.

Σε ό,τι αφορά στα «δικά» μας, ίσως να παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το τι να περιμένουμε από το νέο Cee`d.

Στο εσωτερικό στάνταρ είναι το σύστημα infotainment με την οθόνη των 8 ιντσών, που προσφέρει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Το νέο Kia Forte των Η.Π.Α.

15/1/2018

Οι Αμερικάνοι βλέπουν στην έκθεση του Ντιτρόιτ το νέο Kia Forte και εμείς παίρνουμε μια καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει το καινούριο Cee`d που αναμένεται φέτος. Ας γνωρίσουμε το «Baby Stinger» των Η.Π.Α.

Η Kia παρουσιάζει στο Ντιτρόιτ την τρίτη γενιά του σεντάν μοντέλου της, Forte, το οποίο δανείζεται αισθητικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Stinger. Σε ό,τι αφορά στα «δικά» μας, ίσως να παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το τι να περιμένουμε από το νέο Cee`d.
 
Εξάλλου, το Forte που εστιάζει στην αγορά των Η.Π.Α. μοιράζεται πολλά μέρη με το Cee`d. Το τελευταίο θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στη Γενεύη, ώστε να λανσαριστεί εμπορικά το επόμενο καλοκαίρι. Εκτός από hatchback θα διατίθεται και ως station wagon, ενώ θα αποκτήσει και έκδοση Shooting Brake η οποία θα αντικαταστήσει το 3θυρο Procee`d. Νέα προσθήκη θα είναι και η έκδοση SUV.
 
Για να γυρίσουμε στο Kia Forte, αισθητικά οι μεγάλοι αεραγωγοί και τα φωτιστικά σώματα που τραβιούνται προς τα πίσω, δημιουργούν μια σπορτίφ όψη. Πίσω συναντάμε σύνθετα LED φανάρια με μαύρες λεπτομέρειες. Μια λωρίδα ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα στα πρότυπα των Sportage και Stinger.
 
Το μήκος του νέου Forte είναι στα 4.640 χλστ., το ύψος στα 1.440 χλστ. και το ύψος στα 1.798 χλστ. Κάτω από καπό υπάρχει ένας 2λιτρος κινητήρας Atkinson Cycle, απόδοσης 150 ίππων και 179 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται είτε με 6άρι μηχανικό είτε με αυτόματο CVT κιβώτιο που η εταιρεία ονομάζει Intelligent Variable Transmission και το οποίο επιτρέπει κατανάλωση 6,7 λτ./100 χλμ.
 
Στο εσωτερικό στάνταρ είναι το σύστημα infotainment με την οθόνη των 8 ιντσών, που προσφέρει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay. Προαιρετικά υπάρχει μια σειρά επικουρικών τεχνολογιών προς τον οδηγό, αλλά και full LED φώτα. Οι διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις είναι οι LX, S και EX.
 
Βελτιωμένη θα είναι και η ευρυχωρία του νέου Forte χάρη στην αύξηση του μήκους κατά 81 χλστ. Η ξαναδουλεμένη πλατφόρμα αποτελείται κατά 54% από ατσάλι υψηλής αντοχής, καθιστώντας το αυτοκίνητο πιο άκαμπτο κατά 16%. Η Kia προσδοκά σε κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις