Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Mazda να μην έχει υιοθετήσει τον κινητήρα wankel σε κάποιο από τα μοντέλα της από το RX-8.

Mε wankel μοτέρ η Τοyota!

19/1/2018

Mπορεί η Mazda να μην έχει υιοθετήσει τον κινητήρα wankel σε κάποιο από τα μοντέλα της από το RX-8, η Τοyota όμως βρήκε που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του. Τι σκέφτηκε;

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, κ. Masahiro Moro σχετικά με την χρησιμοποίηση των κινητήρων wankel της μάρκας από την Τοyota.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, o Moro είπε ότι το μοτέρ της Mazda θα υιοθετηθεί στα αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Toyota ως μια γεννήτρια που θα φορτίζει την μπαταρία του συστήματος και θα δίνει στα μοντέλα μεγαλύτερο εύρος ηλεκτρικής αυτονομίας.

Παρόμοιο setup χρησιμοποιείται και στο Chevrolet Volt από την General Motors με έναν απλό κινητήρα βενζίνης, ωστόσο ο wankel της Mazda σύμφωνα με την Τοyota θα κάνει καλύτερη δουλειά γιατί «είναι πιο compact και με μικρότερο βάρος, δεν κάνει κανένα θόρυβο ή δόνηση ενώ είναι και οικονομικός».

Η Τοyota είναι ιδιοκτήτης του 5,25% των μετοχών της Μazda ενώ έχει ανακοινωθεί ότι συνεργάζονται σε πολλούς τομείς, με έναν από αυτούς να είναι η ανάπτυξη ηλεκτρικής τεχνολογίας. Το υβριδικό σύστημα κίνησης της Τοyota από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται στο Μazda 3 Hybrid που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις