Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο αριθμός των τροχαίων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,6% το 2016 σε σχέση με το 2015, με το 25% των ατυχημάτων να οφείλεται στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών.

Πυρά κατά GM

7/12/2017

Σκληρή κριτική ασκεί το Συμβουλείο Ασφαλείας στην General Motors. Για τι πράγμα κατηγορεί την αμερικάνικη εταιρεία;

Στο κέντρο της κριτικής βρίσκεται η General Motors, μία μέρα μετά την παρουσίαση της νέας της εφαρμογής με την ονομασία Marketplace που γίνει διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα μέσα στο σύστημα infotainment.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΠΑ άσκησε σκληρή κριτική στο σύστημα αυτό γιατί πιστεύει ότι αποσπά την προσοχή του οδηγού σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Η General Motors αναφέρει ότι με την εφαρμογή αυτή, ο οδηγός θα μπορεί να αγοράσει τα πάντα- από καφέ μέχρι και ρούχα-, να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια , να κάνει κράτηση για τραπέζι σε εστιατόρια και πολλά άλλα.

Η ίδια η πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε στο Bloomberg: «Δεν υπάρχει τίποτα ασφαλές σε αυτό το πράγμα. Εάν είναι αυτός ο λόγος που θέλουν Wi-Fi στο αυτοκίνητο, θα δούμε τον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα να αυξάνεται ραγδαία».

Από την πλευρά της, η General Motors δηλώνει ότι στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να προσφέρει μια ασφαλέστερη εναλλακτική στον οδηγό να κάνει τις αγορές του χωρίς να χρησιμοποιεί το κινητό του. Ήδη πάντως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των τροχαίων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,6% το 2016 σε σχέση με το 2015, με το 25% των ατυχημάτων να οφείλεται στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών.

Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε ότι τόσο το κινητό όσο και η χρήση τέτοιων εφαρμογών πρέπει να είναι το ίδιο ανεπίτρεπτη;
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις