Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δει τι μπορεί να κάνει η νέα BMW M5 στο Nurburgring, αλλά εν τω μεταξύ το βαυαρικό sedan επιδόσεων πήρε το ρεκόρ σε μία άλλη σημαντική πίστα.

Ο εργοστασιακός οδηγός Bruno Spengler, ο οποίος είχε πάρει το 2012 τον τίτλο στο DTM, πήρε το τιμόνι της Μ5 γενιάς F90 και δοκίμασε την τύχη του στη Σαγκάη στην πίστα Shanghai International Circuit, όπου διαδραματίζεται το GP Κίνας στην F1.

Μετά το τέλος της προσπάθειας, τα χρονόμετρα έγραψαν 2:22.828, μια επίδοση που ήταν αρκετή για να καταστήσει τη BMW M5 το ταχύτερο σεντάν παραγωγής στην πίστα, νικώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 5 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ στην πίστα της Σαγκάη μάλλον δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς η BMW Μ5 λέγεται πως θα αποκτήσει από του χρόνου και έκδοση Competition Package.

Το ταχύτερο σεντάν παραγωγής η νέα BMW M5 στη Σαγκάη

21/12/2017

Στη Σαγκάη, στην πίστα που πραγματοποιείται το GP της Κίνας στη F1, η νέα BMW M5 κατάφερε να αναδειχθεί το ταχύτερο σεντάν μοντέλο παραγωγής, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 5 δευτερόλεπτα.

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δει τι μπορεί να κάνει η νέα BMW M5 στο Nurburgring, αλλά εν τω μεταξύ το βαυαρικό sedan επιδόσεων πήρε το ρεκόρ σε μία άλλη σημαντική πίστα. Ο εργοστασιακός οδηγός Bruno Spengler, ο οποίος είχε πάρει το 2012 τον τίτλο στο DTM, πήρε το τιμόνι της Μ5 γενιάς F90 και δοκίμασε την τύχη του στη Σαγκάη στην πίστα Shanghai International Circuit, όπου διαδραματίζεται το GP Κίνας στην F1.
 
Μετά το τέλος της προσπάθειας, τα χρονόμετρα έγραψαν 2:22.828, μια επίδοση που ήταν αρκετή για να καταστήσει τη BMW M5 το ταχύτερο σεντάν παραγωγής στην πίστα, νικώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 5 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ πίστας είναι 1:31.68 και ανήκει στον Lewis Hamilton από φέτος, με τον Βρετανό να κάνει την επίδοση με την Mercedes AMG F1 W08 EQ Power+, στην επιτυχή προσπάθειά του να νικήσει στο Grand Prix της Κίνας.
 
Η BMW Μ5 δεν είναι το ταχύτερο τετρακίνητο αυτοκίνητο, καθώς η «τιμή» αυτή ανήκει το πρωτότυπο Toyota TS050 με επίδοση 1:42.53. Δεν είναι, όμως, ούτε το ταχύτερο σεντάν η BMW M5, καθώς για παράδειγμα το Citroën C-Elysée WTCC έχει κάνει 1:48.78 και το Holden Commodore V8 Supercar 1:51.06. Μόνο που αυτά είναι αγωνιστικά μοντέλα και όχι οχήματα παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους.
 
Πάντως, το ρεκόρ στην πίστα της Σαγκάη μάλλον δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς η BMW Μ5 λέγεται πως θα αποκτήσει από του χρόνου και έκδοση Competition Package. Η απόδοση του V8 biturbo κινητήρα των 4,4 λτ. αναμένεται να ανέβει από τους 600 ίππους, ενώ οι ρυθμίσεις στο σασί και η αναβάθμιση σε φρένα και ανάρτηση, θα κάνουν το μοντέλο ακόμα ταχύτερο σε μία πίστα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις