Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι πωλήσεις του Camry αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Στην Ευρώπη το Camry!

22/6/2018

Το Τοyota Camry θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από 15 χρόνια σύμφωνα με ανακοίνωση της μάρκας. Τι ώθησε την μάρκα να πάρει αυτή την απόφαση;

Την απόφαση να φέρει πίσω το Camry στην ευρωπαϊκή αγορά φαίνεται πως έχει πάρει η Toyota θέλοντας να καλύψει το κενό που θα αφήσει το Avensis μετά το αναμενόμενο κόψιμο του από την γκάμα.

Οι πωλήσεις του Camry αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους εξοπλισμένο μόνο με μια υβριδική έκδοση που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ και έναν κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων. Αντίθετα με αυτά που ανέφεραν οι φήμες, το Camry θα εισάγεται κατευθείαν από την Ιαπωνία και δεν θα μπει, τουλάχιστον προς το παρόν, στις γραμμές παραγωγής του Avensis στην Αγγλία.

Το Camry στην Ιαπωνία έχει μήκος 4.885 χλστ. κάτι που το κάνει πιο μακρύ ακόμα και από το VW Passat. Εκπρόσωπος της μάρκας φέρεται να δήλωσε: « Θα ανταγωνιστεί τα Ford Mondeo, VW Passat αλλά θα έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί και πιο premium μοντέλα, όπως για παράδειγμα το Audi A4.». To Camry βασίζεται και αυτό στην καινούρια TNGA πλατφόρμα της μάρκας που χρησιμοποιεί και το Prius, το CH-R και το RAV4 ενώ για την Ευρώπη, το μοντέλο θα έρθει αναβαθμισμένο με νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις στην μεσαία κατηγορία τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί αρκετά. Αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία της JATO Dynamics που αναφέρουν ότι το 2017 η Τοyota πούλησε μόνο 25.147 Avensis, πολύ λιγότερα από τα 120.436 που πούλησε το 2005.

Εσείς πως βλέπετε την επιστροφή του Camry στην Ευρώπη;
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις