Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, η νέα CLS προσφέρεται με δύο επιλογές diesel και μία ήπια υβριδική έκδοση.

Στην παραγωγή η νέα CLS

23/1/2018

Σε ανακοίνωση της, η Μercedes αποκάλυψε όσα πρέπει να ξέρεις για το εργοστάσιο στο οποίο θα γίνει η παραγωγή της νέας CLS.

Λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίαση της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles, η παραγωγή της ολοκαίνουριας CLS ξεκίνησε στο ίδιο εργοστάσιο και την ίδια γραμμή παραγωγής με την Ε-Class σε σεντάν και wagon, καθώς τα δύο μοντέλα μοιράζονται πολλά κοινά σημεία. Εκεί θα γίνει μάλιστα η παραγωγή και της Mercedes-AMG CLS 53 ου παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Detroit.

Σε ανακοίνωση της, η Mercedes σημειώνει ότι το εργοστάσιο του Sindelfingen είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και είναι εξοπλισμένο με συστήματα που κάνουν την δουλειά των εργατών πιο εύκολη και την παραγωγική διαδικασία πολύ πιο γρήγορη. Η έναρξη της παραγωγής της CLS αποτέλεσε επίσης ευκαιρία για την Mercedes να σημειώσει στην ανακοίνωση της ότι η εταιρεία εφεύρε « 4-θυρο coupe» όταν το 2003 αποκάλυψε την πρώτη CLS.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, η νέα CLS προσφέρεται με δύο επιλογές diesel και μία ήπια υβριδική έκδοση. Όσον αφορά στις επιλογές πετρελαίου, αυτές προσφέρονται με τον 6κύλινδρο 2,9 λτ. κινητήρα που στην έκδοση 350d 4Matic αποδίδει 286 άλογα και 600 Nm ροπής και στην 400d 4Matic 340 ίππους και 700 Nm ροπής αντίστοιχα. Στην 350d 4Matic τα 0-100 χλμ.ώρα γίνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα ενώ το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η CLS 400d 4Μatic υπολογίζεται στα 5 δλ.

Η πιο ισχυρή επιλογή όμως είναι η ήπια υβριδική έκδοση που αποτελείται από ένα 6κύλνδρο μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt  και μια γεννήτρια EQ Boost. Η Μercedes αναφέρει ότι η απόδοση του μοτέρ βενζίνης είναι 367 ίππους και 500 Nm ροπής ενώ όταν συνδυάζεται με την παραπάνω γεννήτρια, η απόδοση του μπορεί να φτάσει τα 387 άλογα και 750 Nm ροπής για μικρά χρονικά διαστήματα. Τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η εταιρεία ανακοινώνει εργοστασιακή κατανάλωση 7,5 λτ/100 χλμ.

Tα πρώτα μοντέλα αναμένεται να είναι έτοιμα σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο του 2018.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις