Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τρία νέα μοντέλα έχει στο πλάνο της να αποκαλύψει η Jaguar Land Rover, ένα εκ των οποίων θα είναι το νέο Defender.

Mέρος της παρουσίασης αναλώθηκε και στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της επόμενης γενιάς.

H πλατφόρμα MLA θα κάνει ντεμπούτο γύρω στο 2020 και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση του ολοκαίνουργιου Defender.

Τα... πλάνα της Jaguar Land Rover

17/8/2018

Τρία νέα μοντέλα έχει στο πλάνο της να αποκαλύψει η Jaguar Land Rover, ένα εκ των οποίων θα είναι το νέο Defender. Δείτε περισσότερα για το τι σκοπεύει να κάνει.

Δεν είναι μυστικό πως η Jaguar Land Rover ασχολείται με την κατασκευή τριών νέων μοντέλων τα οποία θα έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέχρι το 2024 και ένα από αυτά θα είναι το νέο Defender. Ωστόσο μέσα του εξωτερικού έρχονται να αποκαλύψουν ένα μέρος μιας παρουσίασης επενδυτών, φέρνοντας στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια της JLR.
 
Συγκεκριμένα κάποιες διαφάνειες που διέρρευσαν υποδεικνύουν πως δύο μοντέλα θα παρουσιαστούν μεταξύ του 2020 και 2021. Ένα από αυτά τα μοντέλα θα είναι το πολυαναμενόμενο Defender, ενώ το άλλο για το οποίο δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο θα μπορούσε να είναι η Jaguar J-Pace. Το τρίτο νέο μοντέλο που θα φτάσει μεταξύ του 2022 και 2024 θα μπορούσε να είναι το φημολογούμενο Range Rover Allroad, ενώ υπάρχουν και οι φήμες που δεν αποκλείουν να πρόκειται για κάποια νέα έκδοση του Defender.
 
Εκτός από την επιβεβαίωση των σχεδίων για τα τρία νέα μοντέλα, η παρουσίαση αποκάλυψε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες Modular Longitudinal Architecture (MLA) και Premium Transverse Architecture (PTA). Η τελευταία πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της στο επανασχεδιασμένο Range Rover Evoque και τελικά θα χρησιμοποιηθεί σε άλλα μικρότερα crossover.
 
Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει τη δημιουργία ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων που έχουν τοποθετημένη τη μπαταρία κάτω από το πάτωμα. Η αρχιτεκτονική υπόσχεται επίσης να προσφέρει μια πιο άνετη διαδρομή και βελτιωμένη αεροδυναμική. Από την άλλη πλευρά η πλατφόρμα MLA θα κάνει ντεμπούτο γύρω στο 2020 και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση του ολοκαίνουργιου Defender. Αξίζει να σημειωθεί πως  η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μια ποικιλία κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων εσωτερικής καύσης, των ήπιων υβριδικών συστημάτων, των plug-in υβριδικών συστημάτων και των ηλεκτρικών κινητήρων.
 
Μάλιστα η εστίαση της Jaguar Land Rover στα φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα κίνησης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά πλάνα  της εταιρείας, καθώς η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη της JLR απαιτεί τα plug-in υβριδικά οχήματα και τα αμιγώς ηλεκτρικά να καλύψουν το 20% περίπου των παγκόσμιων πωλήσεών τους.
 
Τέλος μέρος της παρουσίασης αναλώθηκε και στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της επόμενης γενιάς το οποίο θα είναι  σε θέση να ενημερώνεται συνεχώς προσφέροντας στον οδηγό όλες τα νεότερα στοιχεία, μιας και θα έχει σταθερή σύνδεση 4G.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις