Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tesla: Το Model 3 φτάνει στην Ευρώπη!

6/7/2018

Πρώτος σταθμός ένα φεστιβάλ ταχύτητας, δεύτερος η ευρωπαϊκή αγορά! Το Tesla Model 3 ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ευρώπη.

Mπορεί τα προβλήματα στην παραγωγή του Μοdel 3 να ήταν και να είναι μεγάλα, ωστόσο το πρώτο «οικονομικό» μοντέλο της μάρκας ετοιμάζεται να κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, λίγο πριν το εμπορικό του λανσάρισμα στην Γηραιά Ήπειρο το επόμενο έτος.

Το Μοdel 3 αναμένεται να κοστίζει περίπου τα μισά από όσο κοστίζουν τα άλλα μοντέλα της Τesla, γεγονός που εκτίναξε τον αριθμό των προ-παραγγελιών στις 325.000 την εβδομάδα όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Η Τesla όμως δεν μπόρεσε να καταφέρει να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση ενώ κάποια προβλήματα στις γραμμές παραγωγής είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις.

To Tesla Model 3 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την βασική και την Long Range. Στην βασική, το νέο μοντέλο θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 354 χιλιομέτρων και θα μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 210 χλμ./ώρα. Από τη άλλη πλευρά, η Long Range έκδοση θα έχει και καλύτερες επιδόσεις καθώς θα διανύει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 5,1 δεύτερα αλλά θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία (498 χλμ) και μέγιστη τελική ταχύτητα τα 225 χλμ./ώρα. Διαφορές υπάρχουν και στον χρόνο που απαιτείται για την επαναφόρτιση τους καθώς σε 30 λεπτά η Long Range έκδοση πετυχαίνει φόρτιση αρκετή για αυτονομία 273 χλμ σε αντίθεση με τα 210 χλμ που πετυχαίνει η βασική έκδοση στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Η επίσημη παρουσίαση του για την Ευρώπη θα γίνει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις