Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Αυτοκίνητο της χρονιάς: Δεν έχει αντίπαλο η νέα A class

Διαβάστηκε από 9941 αναγνώστες - 20/6/2018

Η πολυτέλεια και η τεχνολογία είναι εύκολα σήμερα, αυτό που μετράει όμως, είναι το πόσο ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ είσαι.

Τεχνολογία και πολυτέλεια, συνδεσιμότητα και πολυμέσα, μπορούν να έχουν όλοι οι κατασκευαστές σήμερα στα μοντέλα τους. Αρκετοί έχουν μάλιστα και τους ίδιους προμηθευτές αλλά και κάποια κοινά πρωτόκολλα επικοινωνίας, εκτός από τα γνωστά μας Car play, Android auto, κλπ. Τα αφήνω όλα αυτά λοιπόν στην άκρη, όταν ψάχνω το πόσο καλό αυτοκίνητο είσαι.

Αυτό που έχει σημασία είναι το ίδιο το αυτοκίνητο, η πλατφόρμα του, ο τρόπος που έχουν ταιριάξει όλα πάνω της και το τελικό αποτέλεσμα που βγαίνει. Η αίσθηση ελέγχου που έχεις όταν το οδηγείς, η ποιότητα κύλισης που προσφέρει, η συμπεριφορά στις ευθείες, η αίσθηση ελέγχου στις στροφές, πως επιταχύνει και ο τρόπος που φρενάρει, όλα αυτά πρέπει να είναι φυσικά και εύκολα, να μην απαιτούν προσπάθεια. Γιατί αυτά είναι που έχουν σημασία. Να γουστάρεις να το οδηγείς, να χαμογελάς οδηγώντας το, να το αγαπάς, να το θέλεις, να σου φτιάχνει το κέφι: το feeling good που σου προσφέρει.

Και η νέα Mercedes A class το κάνει καλά αυτό, και μάλιστα εξαιρετικά καλά, τόσο καλά, που ξεχωρίζει. Όταν την οδηγείς, γίνεσαι ένα μαζί της: ταξιδεύεις ήρεμα και σίγουρα, με εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεσης, η δύναμη του κινητήρα είναι εκεί όταν την χρειάζεσαι, το στρίψιμο γίνεται διασκέδαση και τα φρένα εμπνέουν σιγουριά. Κι ας είσαι περιτριγυρισμένος από υψηλής ποιότητας υλικά σε καθίσματα και εσωτερικό, με λαμπερές έγχρωμες οθόνες στο ταμπλό και άπειρα ηλεκτρονικά βοηθήματα «ετοιμοπαράδοτα» αν χρειαστεί να επέμβουν. ΤΆ αφήνεις στην άκρη.  Αλλού είναι η ουσία: να σου φτιάχνει το κέφι οδηγώντας την. Feeling good που λέμε στα ελληνικά!

Η νέα A class είναι αναμφίβολα το Αυτοκίνητο της χρονιάς. Ηρθε και κέρδισε. Δεν έχει αντίπαλο.

Ξαναγάπησα τα χαμηλά αυτοκίνητα μαζί της!

Γιώργος Τριανταφύλλης


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις