Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μία «γεύση» του εσωτερικού του νέου της hypercar έδωσε η Pininfarina, λίγες ημέρες πριν την πλήρη αποκάλυψη του PF0.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του οχήματος είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Automobili Pininfarina, Luca Borgogno.

Να σημειώσουμε πως η Pininfarina θα κατασκευάσει όχι περισσότερες από 150 μονάδες.

Το εσωτερικό του PF0 της Pininfarina

20/8/2018

Μία «γεύση» του εσωτερικού του νέου της hypercar έδωσε η Pininfarina, λίγες ημέρες πριν την πλήρη αποκάλυψη του PF0, το οποίο υπόσχεται να μας εκπλήξει τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και επιδόσεων.

Η Pininfarina έχει δημοσιεύσει τρεις εικόνες teaser του εσωτερικού του PF0, το οποίο είναι ένα από τα μοντέλα που θα απασχολήσει την κοινή γνώμη στο επερχόμενο Pebble Beach Concours dElegance, όπου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου hypercar.
 
Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του οχήματος είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Automobili Pininfarina, Luca Borgogno, ο οποίος σε δηλώσεις του στα διεθνή μέσα υπογράμμισε πως «Ο στόχος μας με το εξωτερικό μέρος του PF0 είναι να σχεδιάσουμε τη διαχρονική ομορφιά σε κάθε της πτυχή, ωστόσο και το εσωτερικό είναι εξίσου σημαντικό. Οι σχεδιαστικές αξίες της Pininfarina όπως η κομψότητα και η απλότητα μας δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε από το στυλ των πιο σύγχρονων σπορ αυτοκινήτων αλλά και από τα υπόλοιπα hypercar.

Οι πελάτες μας στο Pebble Beach έχουν μεγάλη συνάφεια με τα ιταλικά σπορ αυτοκίνητα. Είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσουν τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε ότι το PF0 σχεδιάζεται και κατασκευάζεται χειροποίητα στο Τορίνο. Είναι η γενέτειρα μερικών από τα πιο σεβαστά σπορ και πολυτελή αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν ποτέ».
 
Τα λόγια του Borgogno έρχονται να επιβεβαιώσουν οι εικόνες του εσωτερικού που δείχνουν πως το νέο μοντέλο θα έχει ένα σπορ σχεδιασμό στην καμπίνα του η οποία θα φιλοξενεί δύο επιβάτες. Το ταμπλό φαίνεται πως θα είναι ντυμένο από δέρμα αλλά και ίνες άνθρακα, ενώ πίσω από το τιμόνι εδρεύουν τρεις οθόνες. Μία μικρή η οποία εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων, ενώ δεξιά και αριστερά δύο μεγάλες οθόνες εμφανίζουν άλλες λειτουργίες του οχήματος.
 
Να σημειώσουμε πως η Pininfarina θα κατασκευάσει όχι περισσότερες από 150 μονάδες, η καθεμία από τις οποίες θα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με τους χρόνους του αυτοκινήτου να είναι πραγματικά εντυπωσιακοί καθώς λέγεται πως θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητα να ανέρχεται στα 400 χλμ./ώρα!!! Σε ότι αφορά την αυτονομία αυτή υπολογίζεται πάνω από τα 500 χιλιόμετρα.
 
Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί χειροποίητα στο Cambiano της Ιταλίας από το 2020, ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος απόκτησης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις