Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Volkswagen Polo

Διαβάστηκε από 14210 αναγνώστες - 17/10/2017

Μικρό Golf - Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο μικρή η διαφορά μεταξύ του Golf και του Polo. Το νέο μοντέλο της Volkswagen είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, πλήρως εξοπλισμένο και full... digital. Είναι καλύτερο από ποτέ και έρχεται να κάνει τη διαφορά.

Όπως και στις προηγούμενες γενιές του, έτσι και σε αυτήν, την 6η, το νέο Volkswagen Polo ακολουθεί το δρόμο του μεγαλύτερου Golf. Στις επόμενες σελίδες θα διαβάσετε πρώτοι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο, πληροφορίες όπως για τους κινητήρες του, τις προηγμένες τεχνολογίες που φέρνει και το σημαντικότερο... πως είναι στο εσωτερικό και πως τα πάει στο δρόμο!

Νέα πλατφόρμα, μεγαλύτερες διαστάσεις
Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις στο νέο VW Polo είναι η νέα πλατφόρμα στην οποία πατάει και η οποία του επιτρέπει να μεγαλώσει σε διαστάσεις έχοντας μάλιστα μικρότερο βάρος (ξεκινάει από 1.030 κιλά). Πρόκειται για την πλατφόρμα MQB-A0, την οποία πρωτογνωρίσαμε στο ομόσταυλο SEAT Ibiza πριν λίγο καιρό. 
Αναφορικά με τις εξωτερικές διαστάσεις, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 81 χλστ. (4.053 χλστ.), το  πλάτος κατά 69 χλστ. (1.751 χλστ.), το ύψος έχει μειωθεί κατά 7 χλστ. (1.446 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο έχει «απλώσει» κατά 92 χλστ. (2.548 χλστ.). 
Στο κομμάτι των εσωτερικών χώρων θα τολμούσαμε να πούμε πως αυτοί είναι εξαιρετικοί και από τους καλύτερους που μετρήσαμε στην κατηγορία. Στην πράξη, στο πίσω κάθισμα θα καθίσουν με άνεση δύο ψηλοί επιβάτες (ακόμη και ύψους 1,95 μ.), ενώ πολύ χώρο έχουν και οι μπροστινοί. Έτσι, παρά το γεγονός που το Polo είναι ελάχιστα χαμηλότερο σε ύψος, για τους επιβάτες η αίσθηση ότι παραπέμπει στο Golf είναι ακόμα πιο έντονη. Διαφορετικά; Το ταξίδι 4 ενηλίκων με το νέο Polo είναι πλέον μια εύκολη υπόθεση!

Τότε και τώρα
Η πρώτη γενιά του VW Polo παρουσιάστηκε το 1975. Τότε, το μήκος του ήταν στα 3,51 μέτρα, κάτω από το καπό είχε ένα κινητήρα 50 ίππων και ζύγισε μόλις 685 κιλά! Μάλιστα, το ξεχωριστό στοιχείο του εξοπλισμού του ήταν το ραδιόφωνο που βρισκόταν τοποθετημένο εμπρός δεξιά για να το χειρίζεται ο οδηγός. Σήμερα, 42 χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά στην αυτοκίνηση. Το νέο VW Polo, μάλιστα, βρίσκεται στο επίκεντρο της κατηγορία των μικρών. Έχει μήκος 4,05 μέτρα, είναι αποκλειστικά 5θυρο, έχει χώρο αποσκευών 351 λίτρων (έναντι 280 της προηγούμενης γενιάς) και δανείζεται τεχνολογίες από το μεγαλύτερο «αδερφό» του, όντας έτσι πιο Golf από ποτέ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις