Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To μυστικό στην αντοχή των Nissan!

22/6/2018

Η Nissan θα κατασκευάσει περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιώντας ένα νέο τύπο χάλυβα, που συνδυάζει υψηλή εφελκυστική αντοχή σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να παράγει ελαφρύτερα οχήματα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων, σε συνδυασμό με την υψηλή προστασία των επιβατών.

Η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τον υψηλής αντοχής χάλυβα, με αντοχή εφελκυσμού 980 megapascals, που ανέπτυξε  από κοινού με τις Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp. Ο συνδυασμός  των δυνατοτήτων μορφοποίησης και αντοχής στον χάλυβα, επιτρέπει την παραγωγή σύνθετων σχημάτων που είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα (συγκρινόμενα με αυτά  που κατασκευάζονται από συμβατικό χάλυβα υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό), διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να απορροφούν την ενέργεια σε μια πρόσκρουση.
 
Το Infinti QX50,  το πολυτελές μεσαίο SUV που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο  Μάρτιο, είναι το πρώτο όχημα στον κόσμο με εμπρόσθια και οπίσθια πλευρικά μέρη κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικό χάλυβα αντοχής 980 megapascal, μαζί με άλλα μέρη του πλαισίου. Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού και σε άλλα μοντέλα, καθώς  έτσι βελτιώνει την απόδοση του καυσίμου και της οδήγησης, λόγω του μειωμένου βάρους του χάλυβα.
 
Η Nissan έθεσε σε ισχύ  ένα σχέδιο βιωσιμότητας αυτό το μήνα, το οποίο απαιτεί μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα της κατά 40% μέχρι  το οικονομικό έτος 2022, σε σχέση με το οικονομικό έτος 2000. Η εταιρεία αναπτύσσει  δυναμικά τεχνολογίες που τις επιτρέπουν να επεκτείνει τη χρήση  χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό, στοχεύοντας το  25% του βάρους των μερών ενός οχήματός της, να αποτελείται από το συγκεκριμένο υλικό. Στο QX50, αποτελεί το 27%.
 
Ο χάλυβας 980-megapascal που αναπτύχθηκε με τις  Nippon Steel & Sumitomo Metal μπορεί να πιεστεί εν ψυχρώ, καθιστώντας τον κατάλληλο για μαζική παραγωγή. Αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση του κόστους παραγωγής του κάθε οχήματος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις