Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι «Θρύλοι» της Υδροπνευματικής ανάρτησης

Διαβάστηκε από 14508 αναγνώστες - 26/8/2019

H Citroen C5 είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με την διάσημη υδροπνευματική ανάρτηση της Citroen και το καθιστά ορόσημο στην ιστορία της Γαλλικής εταιρίας. Εμείς το φέρνουμε δίπλα σε δυο αυτοκίνητα «σταθμούς» της στη άνετη ιστορία της εταιρείας.

Το μεσαίο σεντάν συναντά δύο διάσημους συγγενείς του. Την θρυλική θεά DS και το πολυτελές C6 που θέλησε να μπει στην μύτη των Γερμανών στην μεγάλη κατηγορία. Δίπλα στην «θεά» η C5 μοιάζει ένα απλό αυτοκίνητο αλλά φυσικά δεν είναι έτσι. Έχουν κάτι κοινό που ενώνει το 1955 με το σήμερα και αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από την υδροπνευματική ανάρτηση.



Αντί των συμβατικών ελατηρίων και αμορτισέρ, τοποθετήθηκαν σφαίρες γεμάτες με άζωτο και υγρό που απορροφούν κάθε είδους ανωμαλία πριν περάσει στην καμπίνα. Καταπίνει με τέτοια άνεση όλες τις ανωμαλίες του δρόμου που θα σε κάνει να νομίσεις ότι τελικά ο δήμος έστρωσε καινούργια άσφαλτο. Ο στόχος φυσικά είναι η καλύτερη δυνατή άνεση για τους επιβάτες αλλά ταυτόχρονα και η άριστη οδική συμπεριφορά.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις