Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το κοφτό σχήμα της 145 χωρίς κολώνες και με μεγάλα παράθυρα πίσω τύπου station wagon ήταν έμπνευση του Ermanno Cressoni

Έκτος από την εικονιζόμενη τρίθυρη έκδοση υπήρχε και η 146 με συμβατικό 3ο μέρος

Το κοκπιτ ήταν κομψό με καλά υλικά και στρογγυλούς αεραγωγούς

Οι Twin Spark κινητήρες με 2 μπουζί ανα κύλινδρο αντικατέστησαν του παλιούς Boxer.

Ο διαθέσιμος χώρος εμπρός ήταν αρκετά μεγάλος, πίσω ήταν πιο στενό.

Και hatchback και Alfa Romeo,145 λόγοι για να την θυμάσαιt

22/1/2018

Το compact 145 αγωνίστηκε για την διαφορετικότητα της Alfa Romeo και οι Βoxer κινητήρες θυμίζουν σήμερα μια άλλη εποχή που έχει περάσει ανεπίστρεπτη .

Το compact μοντέλο της Alfa δεν είχε σίγουρα καθόλου εύκολο έργο. Παρουσιάστηκε το 1994 την εποχή που η Alfa ζητούσε περισσότερη ανεξαρτησία από την μαμά Fiat αλλά αυτή είχε άλλη γνώμη.


Το κοφτό σχήμα της 145 χωρίς κολώνες και με μεγάλα παράθυρα πίσω τύπου station wagon ήταν έμπνευση του Ermanno Cressoni και της ομάδας του και έγινε εύκολα αποδεκτό από το ελληνικό κοινό.  Οι γραμμές ξεκινώντας από το εμπρός μέρος και καταλήγοντας στο πίσω υαλοκαθαριστήρα έδιναν ένα σφηνοειδές σχήμα στην 145 το οποίο έγινε το χαρακτηριστικό της γνώρισμα. 


Το εσωτερικό ήταν απρόσμενα γενναιόδωρο σε χώρους και αρκετά φωτεινό εξαιτίας των μεγάλων γυάλινων επιφανειών. Από τον εξοπλισμό δεν έλλειπε πραγματικά τίποτα ενώ η οδική συμπεριφορά ήταν σπορ, παρά το γεγονός ότι βασιζόταν στην πλατφόρμα του Fiat Tipo.


Αποτελεί και η 145 ένα κομμάτι από την μεγάλη ιστορία της Alfa Romeo, δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο παρά μόνο με την 146 που ήταν ουσιαστικά η τετράθυρη έκδοσή της. Οι παλιοί κινητήρες Boxer με την χαρακτηριστική χροιά τους  αντικαταστάθηκαν από τους Twin Spark αλλά κάπως καθυστερημένα . Οι  ολοκαίνουργιοι κινητήρες ήρθαν αλλά πολύ αργά για την 145 και 146 μιας και η 147, που τα αντικατέστησε, ήταν προ των πυλών.


Συμπέρασμα: Το σπορ περιτύλιγμα δεν κατάφερε να κρύψει τους παλιούς κινητήρες και την μέτρια ποιότητα. Η 145 ξεχάστηκε γρήγορα, ακόμα και σήμερα είναι δύσκολα αναγνωρίσιμο  
 
Τεχνικά χαρακτηριστικα Alfa Romeo 145
Κινητήρας Τετρακύλνδρος, τετράτροχος
Μέγεθος 1747 κεκ
Ιπποδύναμη 144 ίπποι
Ροπή 169 Νm
Τελική ταχύτητα 207 χλμ/ ώρα
0-100 9,1 δλ
Μετάδοση Μπροστα, 5τάχυτο
Δοχείου καυσίσμου 55 λτ
Διαστάσεις 4061/1712/1427 χλστ
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις