Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η άψογη αυτή SLK αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται για ένα roadster με κύρος αλλά και χαμηλά πάγια έξοδα.

Mercedes SLK του 2005

30/1/2017

H Mercedes-Benz SLK του 2005 έχει να επιδείξει ένα εξαιρετικά ποιοτικό σαλόνι, χαρακτηριστική εμφάνιση, σκληρή οροφή και μοτέρ 1,8 λτ. που κρατά το κόστος συντήρησης χαμηλά.

Η Μercedes δεν έδειξε καμία πρόθεση συμβιβασμού σε ό,τι αφορά την αισθητική της SLK δεύτερης γενιάς.
 
To προτεταμένο τμήμα του εμπρός καπό με το μεγάλο σήμα της εταιρείας και τα δύο μικρά πτερύγια εκατέρωθέν του είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Έντονες δόσεις δυναμισμού πηγάζουν όμως και από τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα σε σχήμα αντεστραμμένης σταγόνας αλλά και από τους τρεις αεραγωγούς στον προφυλακτήρα. Η πλαϊνή όψη κεντρίζει το ενδιαφέρον χάρη στα τονισμένα φτερά αλλά κυρίως λόγω του σχεδιαστικού νεύρου το οποίο ξεκινά από τα πίσω φτερά και καταλήγει στην εμπρός κολόνα αλλά σε ένα επίπεδο χαμηλότερο από αυτό του εμπρός καπό.
 
Ένα από τα βασικά στοιχεία της SLK δεύτερης γενιάς είναι ο εφοδιασμός της στην έκδοση SLK 200 με κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων και όχι 2,0 λίτρων όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Πρόκειται για το γνωστό τετρακύλινδρο και 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο με ισχύ 163 ονομαστικών ίππων. Το εν λόγω μοτέρ διαθέτει μηχανικό υπερσυμπιεστή (Kompressor), μεταβλητή ρύθμιση εκκεντροφόρων, ράβδους εξισορρόπησης αλλά και εναλλάκτη θερμότητας.
 
Στην πράξη, ο κινητήρας αυτός ταιριάζει απόλυτα στην βασική έκδοση της νέας Mercedes SLK παρέχοντας πολύ καλή ελαστικότητα, μικρή υστέρηση στις εντολές που δίνει ο οδηγός με το πάτημα το δεξιού πεντάλ καθώς και ελαφρώς μειωμένα επίπεδα θορύβου ειδικά στο "ρελαντί" και στους υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές.
 
Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία με μαλακά πλαστικά να υπάρχουν ακόμη και σε "κρυμμένα" σημεία (π.χ. κάτω από το τιμόνι ή στην κονσόλα που χωρίζει τον οδηγό από το συνοδηγό) ενώ η συναρμολόγηση δεν επιδέχεται αρνητικής κριτικής, καθώς είναι ακριβής και χαρίζει μια σχεδόν "γρανιτένια" αίσθηση στο ταμπλό.
 
Η συγκεκριμένη SLK που σας παρουσιάζουμε εδώ είναι του 2005 και έχει μόλις 96.000 χλμ. Είναι σε άριστη κατάσταση και με την άνοιξη να… πλησιάζει αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, αν ψάχνετε για roadster.
 
Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Χρονολογία: 6 / 2005
Χιλιόμετρα: 96.000 km
Κυβικά: 1800 cc
Ίπποι: 163 bhp
Καύσιμο: Βενζίνη
Χρώμα: Ασημί
 
Εξοπλισμός
Αυτόματο, Parctronic, Συναγερμός, Bucket Καθίσματα, Βιβλίο service, Υδραυλικό τιμόνι, CD Player, Ηλεκτρικοί Καθρέφτες, Κεντρικό κλείδωμα, ESP, Ζάντες αλουμινίου, Δερμάτινα Καθίσματα, Ηλεκτρικά παράθυρα, ABS, Κλιματισμός, Xenon φώτα, Αισθητήρας Βροχής, Υπολογιστής Ταξιδιού, Cruise Control, Ανταλλαγή με Car δεκτή, Ατρακάριστο, Hardtop, Προβολείς ομίχλης, Τιμόνι Πολλών Λειτουργειών

autostadt
Αναπαύσεως 51-53
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  τ.κ. 15235
Τηλ. 210 6139650 Fax: 210 6139650
e-mail: [email protected]
website: www.autostadt.gr
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις