2 φωτογραφίες »

Ford Puma: Ο νικητής της κατηγορίας

Διαβάστηκε από 27374 αναγνώστες - 10/9/2021

Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα B-SUV της αγοράς. Με 20.577 ευρώ μπορούμε να αποκτήσουμε την ήπια υβριδική έκδοση με τον τρικύλινδρο Ecoboost κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 125 ίππους.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση: Μυώδεις επιφάνειες και επιθετική εμπρόσθια γρίλια
Το μοντέλο που είναι βασισμένο στο Ford Fiesta έχει δυναμική παρουσία, η οποία τονίζεται από τις μυώδεις επιφάνειες, τις καμπύλες στο αμάξωμα και την μεγάλη, επιθετική εμπρόσθια γρίλια. Οι ελαφρώς «πρησμένοι» θόλοι των τροχών ενισχύουν τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου, χωρίς να κάνουν υπερβολική την εξωτερική εικόνα.

Εσωτερικό: Καλοσχεδιασμένο και ευρύχωρο
Η καμπίνα του Ford Puma είναι καλοσχεδιασμένη, διαθέτει σύγχρονο διάκοσμο και καλή ποιότητα κατασκευής με στιβαρή συναρμολόγηση. Η οθόνη αφής έχει διάσταση 8 ιντσών και δίνει την εντύπωση πως αιωρείται, ενώ το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος, ενισχύοντας την sport αίσθηση.

Η εξαιρετική συμπεριφορά του Ford Puma προσφέρει χαρά στην οδήγηση

Η εξαιρετική συμπεριφορά του Ford Puma προσφέρει χαρά στην οδήγηση


Χώροι: Κορυφαίο πορτ-παγκάζ με 536 λίτρα
Το εσωτερικό του Puma είναι πιο ευρύχωρο από αυτό του Fiesta, επάνω στο οποίο βασίζεται. Το πλάτος καμπίνας εμπρός είναι 137 εκατοστά, και το αντίστοιχο πίσω 130 εκατοστά. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει διπλό πάτωμα με 3 διαφορετικές θέσεις, ενώ χάρη στο MegaBox, τα αρχικά 456 διαθέσιμα λίτρα μεταμορφώνονται σε 536, χωρίς να στερείται η πρακτικότητα από το εσωτερικό. Ο συγκεκριμένος χώρος 80 λίτρων μπορεί να πλυθεί με το λάστιχο και έχει τάπα αποστράγγισης.


Κινητήρας και επιδόσεις: 125 ίπποι και χαμηλή κατανάλωση
Ο Mild Hybrid Ecoboost κινητήρας 1000 cc αποδίδει συνδυαστικά 125 ίππους. Το υβριδικό σύστημα βελτιώνει τόσο την απόκριση του μοτέρ στις χαμηλές στροφές, όσο και την κατανάλωση, η οποία αγγίζει τα 6,5 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 10,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 191 χλμ/ώρα.

Στο δρόμο: Εξαιρετικό κράτημα και προβλέψιμες αντιδράσεις
Το Ford Puma βασίζεται στο Fiesta, και ως εκ τούτου η οδηγική του συμπεριφορά κάνει το μοντέλο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το κράτημα του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικό, ενώ οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μετριασμένες. Παράλληλα, οι αντιδράσεις είναι προβλέψιμες και ομαλές.

Συνολικά, το Ford Puma είναι ένα ολοκληρωμένο και ομοιογενές B-SUV που προσφέρει χαρά στην οδήγηση. Αυτή η χαρά δεν «έρχεται» εις βάρος της άνεσης όμως, αφού η ανάρτηση αποσβένει σωστά και αθόρυβα τις ανωμαλίες. Τέλος, τόσο ο χώρος αποσκευών, όσο και η καμπίνα, διακρίνονται για την ευρυχωρία τους.
 

Kοινοποίησε το »

FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford