Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Citroen C3 1,2 PureTech 110 PS: Κομψότητα και ευρυχωρία

Διαβάστηκε από 19307 αναγνώστες - 27/9/2021

Το Citroen C3 των 110 ίππων κοστίζει 15.950 ευρώ στην έκδοση Feel.

Κοινοποίησέ το »

 
Εμφάνιση: Ανανεωμένο και κομψό
Το ανανεωμένο Citroen C3 έχει αποκτήσει πιο «αιχμηρή» εμφάνιση, με φωτιστικά σώματα που ενώνονται οπτικά με την μάσκα. Τα LED φώτα ημέρας είναι πιο λεπτά σε σχέση με πριν, ενώ το σήμα της εταιρείας είναι έντεχνα ενσωματωμένο στην γρίλια.

Εσωτερικό: Μοντέρνα αισθητική, χωρίς τριγμούς
Το εσωτερικό του Citroen C3 ξεχωρίζει από τη μοντέρνα αισθητική που διακατέχει το ταμπλό, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών. Τα πλαστικά είναι σκληρά, αλλά έχουν εξαιρετική εφαρμογή, γεγονός που δείχνει πως θα αποφευχθεί η εμφάνιση τριγμών στο μέλλον. Τα νέα καθίσματα προέρχονται από τα μεγαλύτερα C4 Cactus και C5 Aircross και είναι άνετα.
 


Χώροι: Ανετοι για 4 ενήλικες
Όσον αφορά τους χώρους, το γαλλικό supermini βρίσκεται στην ελίτ της κατηγορίας. Μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση και απροβλημάτιστα 4 ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει διαθέσιμο όγκο 300 λίτρα.
 
Κινητήρας και επιδόσεις: Με 110 ίππους ο βραβευμένος PureTech
Κάτω από το καπό του Citroen C3 βρίσκεται ο βραβευμένος τρικύλινδρος turbo κινητήρας 1,2 λίτρου με ονομασία PureTech, ο οποίος έχει ισχύ 110 ίππους, ενώ το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει 6 σχέσεις. Για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα απαιτούνται 10,1 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα είναι 198 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι 6,6 λίτρα/100 χλμ.
 
Στο δρόμο: Ανετο και ξεκούραστο
Το Citroen C3 είναι ένα αυτοκίνητο που θα αποτελέσει «σύμμαχο» στις καθημερινές μετακινήσεις. Η ανάρτηση αποσβένει υποδειγματικά τις κακοτεχνίες και τις ανωμαλίες στο δρόμο, δημιουργώντας μία ποιότητα κύλισης αντάξια μοντέλων μεγαλύτερης κατηγορίας. Παρόλα αυτά, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες, ακόμα και όταν το όχημα κινείται γρήγορα σε επαρχιακές διαδρομές.
Συνολικά, το Citroen C3 έχει κομψή, «σικ» εμφάνιση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ διαθέτει κινητήρα που συνδυάζει καλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Η πολύ καλή ποιότητα κύλισης που χαρίζει η ανάρτηση προσφέρει στον οδηγό άνετες και ξεκούραστες μετακινήσεις.  
 

Κοινοποίησέ το »