Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Scala 1,5 TSI 150 PS DSG7: Ποιότητα, χώροι και άνεση
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Scala 1,5 TSI 150 PS DSG7: Ποιότητα, χώροι και άνεση

Διαβάστηκε από 15491 αναγνώστες - 11/11/2021

Η Skoda Scala με τον κινητήρα TSI 1,5 λίτρου 150 ίππων κοστίζει 23.500 ευρώ και είναι διαθέσιμη στην κορυφαία έκδοση Style.


8,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται η Skoda Scala, χάρη στα 150 άλογα και τα 250 Nm ροπή του TSI κινητήρα 1,5 λίτρου

8,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται η Skoda Scala, χάρη στα 150 άλογα και τα 250 Nm ροπή του TSI κινητήρα 1,5 λίτρου

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Ακροβατεί μεταξύ hatchback και station wagon

Η νέα Skoda Scala ξεφεύγει από τα «κλασσικά» hatchbacks και έχει σχήμα που παραπέμπει σε station wagon. Εμπρός κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα και τα τριγωνικά φανάρια, ενώ στο πλάι του οχήματος παρατηρούμε έντονες ακμές. Στο πίσω μέρος, ευχάριστη λεπτομέρεια αποτελεί το μεγάλο, μαύρο γυάλινο τμήμα της 5ης πόρτας.
 

Εσωτερικό: Με υψηλό επίπεδο ποιότητας

Η καμπίνα της Scala έχει όμορφο σχεδιασμό και «αύρα» ποιότητας, χάρη στα μαλακά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και την καλή συναρμογή. Στο κέντρο βρίσκεται η οθόνη του infotainment, ενώ προσοχή έχει δοθεί και στην εργονομία του εσωτερικού.
 

Χώροι: Μια κατηγορία «επάνω»

Στην εξέλιξη της Scala, η Skoda επέλεξε το μεγαλύτερο μήκος μεταξονίου που ήταν διαθέσιμο για την πλατφόρμα του μοντέλου. Χάρη σε αυτό, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο και το πορτ-μπαγκάζ είναι το μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα μοντέλα του συγκριτικού, με ωφέλιμο όγκο 467 λίτρα. Εμπρός, το πλάτος καμπίνας είναι 138 εκατοστά, ενώ πίσω 135 εκατοστά.
 

Κινητήρας: 150 άλογα και 8,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα

Στη γρηγορότερη έκδοση της Scala βρίσκουμε τον τετρακύλινδρο TSI κινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος έχει ισχύ 150 ίππους και ροπή 250 Nm, με το σασμάν να είναι DSG 7 σχέσεων. Οι εργοστασιακές μετρήσεις επιτάχυνσης αναφέρουν πως χρειάζονται 8,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα, και η τελική ταχύτητα είναι 223 χλμ/ώρα. Παράλληλα, η εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης είναι 5,9 λίτρα/100 χλμ σε μεικτό κύκλο.
 

Στο δρόμο: Ανετο και σταθερό

Παρόλο που η ανάρτηση του αυτοκινήτου δεν είναι άκρως μαλακή, η ποιότητα κύλισης είναι υψηλή, οι λακκούβες απορροφώνται αποτελεσματικά, και η Skoda Scala παρέχει άνεση στους επιβάτες. Εκτός αυτού, το μοντέλο απορρέει αίσθηση στιβαρότητας και σταθερότητας. Το τιμόνι είναι μεν ελαφρύ, αλλά έχει καλή αμεσότητα και πληροφόρηση. Ο κινητήρας της συγκεκριμένης έκδοσης διαθέτει 5 προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να αποκτήσει το κάτι παραπάνω σε αίσθηση, εάν το ζητήσουν.
 
Συνοψίζοντας, η Skoda Scala είναι ένα ποιοτικό value for money αυτοκίνητο με τεράστιους χώρους, άνεση στην κύλιση και δελεαστική τιμή, κάτι που την κάνει να συναγωνίζεται επάξια το VW Golf. Η έκδοση με τους 150 ίππους έρχεται να χαρίσει στο αυτοκίνητο καλές επιδόσεις και οδηγική συγκίνηση στον οδηγό.