Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Citroen C5 Aircross 1,2 130 PS: Εντυπωσιακό και κομψό
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen C5 Aircross 1,2 130 PS: Εντυπωσιακό και κομψό

Διαβάστηκε από 61696 αναγνώστες - 25/4/2022

Το Citroen C5 Aircross στην βασική έκδοση Inspire με τον κινητήρα PureTech 1,2 λίτρου και 130 ίππων, κοστίζει 30.900 ευρώ.


Μεταξύ των άνετων εμπρός καθισμάτων του Citroen C5 Aircross υπάρχει μία φαρδιά κεντρική κονσόλα, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας

Μεταξύ των άνετων εμπρός καθισμάτων του Citroen C5 Aircross υπάρχει μία φαρδιά κεντρική κονσόλα, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Κυριαρχεί η κομψότητα

Το Citroen C5 Aircross ξεχωρίζει για το κομψό στυλ που διαθέτει, με σχεδιασμό που συνδυάζει δυναμισμό και κύρος. Στον εμπρόσθιο πρόβολο κυριαρχεί η φαρδιά μάσκα, η οποία ενσωματώνει στις άκρες της τα φωτιστικά σώματα. Τα πλευρικά προστατευτικά, οι μπάρες οροφής και τα πρόσθετα πλαστικά γύρω από τους μεγάλους θόλους, τονίζουν επιπλέον τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου, χωρίς να το κάνουν κραυγαλέο.
 

Εσωτερικό: Μοντέρνο και άνετο

Περνώντας στην καμπίνα του Citroen C5 Aircross συναντούμε ένα ταμπλό με οριζόντια αρχιτεκτονική και ευμεγέθεις κάθετους αεραγωγούς. Στο κέντρο βρίσκεται η οθόνη του infotainment που έχει μέγεθος 8 ίντσες και εργονομικό μενού. Μεταξύ των άνετων εμπρός καθισμάτων υπάρχει μία φαρδιά κεντρική κονσόλα, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας.
 

Χώροι: Ταξιδεύουν 5 άτομα με τις βαλίτσες τους

Στο ευρύχωρο εσωτερικό του Citroen C5 Aircross θα ταξιδέψουν με άνεση 5 επιβάτες. Οι πίσω έχουν στη διάθεσή τους 141 εκατοστά για να καθίσουν, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 580 λίτρα και είναι ο μεγαλύτερος του συγκριτικού.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 130 ίπποι με τράβηγμα από χαμηλά

Το Citroen C5 Aircross διαθέτει από τη βασική έκδοση έναν κινητήρα 1200 κυβικών, ο οποίος έχει ισχύ 130 ίππους και «τραβάει» από χαμηλά. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα απαιτούνται 11 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 8,8 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Δημιουργήθηκε για να ταξιδεύει

Χάρη στις υδραυλικές αναρτήσεις που εξοπλίζουν το μοντέλο, το C5 Aircross μετατρέπει το δρόμο σε… μαγικό χαλί και αποσβένει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, κάνοντάς το ιδανικό για ταξίδια. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος παράλληλα με τη μαλακή ανάρτηση έχουν ως αναγκαστικό αποτέλεσμα να δημιουργούνται κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, αλλά στον αντίποδα κάνουν το αυτοκίνητο ικανό εκτός δρόμου.
 
Συνοψίζοντας, το Citroen C5 Aircross είναι ένα κομψό SUV με μεγάλους χώρους, τεράστιο πορτ-μπαγκάζ και ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση των επιβατών. Με πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση, αποτελεί μία κορυφαία επιλογή.