Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Tucson 1.6T 48V Hybrid: Φουτουριστικό και πολυτελές
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Tucson 1.6T 48V Hybrid: Φουτουριστικό και πολυτελές

Διαβάστηκε από 61941 αναγνώστες - 25/4/2022

Το ήπια υβριδικό Hyundai Tucson των 150 ίππων κοστίζει 26.490 ευρώ στην βασική έκδοση Exclusive.


Περνώντας στο εσωτερικό του Hyundai Tucson παρατηρούμε πως το φουτουριστικό εξωτερικό συνδυάζεται με ένα μοντέρνο εσωτερικό

Περνώντας στο εσωτερικό του Hyundai Tucson παρατηρούμε πως το φουτουριστικό εξωτερικό συνδυάζεται με ένα μοντέρνο εσωτερικό

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Από το μέλλον

Αν κάτι κάνει το Hyundai Tucson να ξεχωρίζει από μακριά, αυτό είναι η φουτουριστική εμφάνισή του, η οποία δεν θυμίζει κανένα άλλο όχημα στο δρόμο. Στον εμπρός πρόβολο κυριαρχούν τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, ενώ στο πλάι του αυτοκινήτου συναντούμε «πρησμένες» επιφάνειες. Στο πίσω μέρος, τα αντίστοιχα μοντέρνα φώτα κλέβουν την παράσταση. Όσον αφορά την απόσταση από το έδαφος, αυτή είναι 17 εκατοστά.
 

Εσωτερικό: Ποιοτικό και premium

Περνώντας στο εσωτερικό του κορεάτικου μοντέλου, παρατηρούμε πως το φουτουριστικό εξωτερικό συνδυάζεται με ένα μοντέρνο (τεχνολογικά και αισθητικά) εσωτερικό, με premium «αύρα» και ποιοτικά υλικά. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο δείχνει πως «αγκαλιάζει» τον οδηγό και συνοδηγό, δεσπόζει η κεντρική οθόνη του infotainment.
 

Χώροι: Απλετοι, με 577 λίτρα αποσκευών

Η καμπίνα του νέου Hyundai Tucson είναι ευρύχωρη, και στο αυτοκίνητο μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 5 ενήλικες επιβάτες. Το διαθέσιμο πλάτος εμπρός είναι 146 εκατοστά και 141 πίσω. Ο χώρος αποσκευών έχει ωφέλιμο όγκο 577 λίτρα, αριθμός που μπορεί να εκτοξευτεί στα 1756 με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες.
 

Κινητήρας-επιδόσεις: 150 ίπποι

Η βασική, Exclusive, έκδοση του Tucson διαθέτει έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος έχει ήπια υβριδικό σύστημα 48V και αποδίδει 150 ίππους και συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο αποσυμπλέκει αυτόματα όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι, επιτρέποντας στον κινητήρα να απενεργοποιηθεί, εξοικονομώντας καύσιμα. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση «έρχονται» μέσα σε 10,3 δευτερόλεπτα, και η μέση κατανάλωση είναι 8,5 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Με κορυφαία ποιότητα κύλισης

Το νοτιοκορεάτικο SUV εκπλήσσει ευχάριστα με την ποιότητα κύλισης και την άνεση επιπέδου... premium sedan που διαθέτει. Χάρη στον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι λάμπουν δια της απουσίας τους, κάτι που τονίζει και την αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα. Η δε ανάρτηση εξαλείφει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.
 
Συνοψίζοντας, το Hyundai Tucson καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις, όχι μόνο με την εμφάνιση από το μέλλον που διαθέτει, αλλά και με την ποιοτική καμπίνα με «αέρα» πολυτέλειας και ευρυχωρίας. Τα θετικά δεν σταματούν εδώ όμως, αφού το SUV με την υποδειγματική ποιότητα κύλισης είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της κατηγορίας.