Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan Qashqai 1,3 140 PS Hybrid: Ανανεωμένο και αιχμηρό
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Qashqai 1,3 140 PS Hybrid: Ανανεωμένο και αιχμηρό

Διαβάστηκε από 62039 αναγνώστες - 25/4/2022

Το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai κοστίζει στη χώρα μας 25.490 ευρώ, στην βασική έκδοση Elite.


Το ταμπλό του Nissan Qashqai έχει στιβαρή συναρμολόγηση, και το επάνω μέρος του καλύπτεται από μαλακό υλικό

Το ταμπλό του Nissan Qashqai έχει στιβαρή συναρμολόγηση, και το επάνω μέρος του καλύπτεται από μαλακό υλικό

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Ριζικά ανανεωμένη

Το Ιαπωνικό C-SUV έχει ξεχωριστό look, με δυναμική και αιχμηρή σχεδίαση. Εμπρός, την παράσταση κλέβουν τα νέα φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν σε boomerang, ενώ το λογότυπο της Nissan δεσπόζει στο κέντρο της μεγάλης γρίλιας. Τόσο το πλευρικό, όσο και το πίσω μέρος χαρακτηρίζονται από ακμές και τραπεζοειδή σχήματα. Το νέο Qashqai έχει 18 εκατοστά απόσταση από το έδαφος.
 

Εσωτερικό: Υψηλής ποιότητας και αισθητικής

Η καμπίνα του νέου Nissan Qashqai είναι ποιοτική και έχει υψηλό επίπεδο αισθητικής. Το ταμπλό έχει στιβαρή συναρμολόγηση, και το επάνω μέρος του καλύπτεται από μαλακό υλικό. Εκτός αυτού, ποιοτική αίσθηση αποπνέουν και οι διακόπτες.
 

Χώροι: Φιλοξενούνται άνετα 5 άτομα

Η καμπίνα του Nissan Qashqai δεν είναι μόνο ποιοτική, αλλά και ευρύχωρη, με το διαθέσιμο πλάτος στο εμπρός μέρος να είναι το μεγαλύτερο των μοντέλων του συγκριτικού, δηλαδή 147 εκατοστά. Πίσω, η αντίστοιχη διάσταση είναι 140 εκατοστά, κάτι που σημαίνει πως στο κάθισμα θα κάτσουν 3 άτομα χωρίς υποχωρήσεις, με τις πόρτες που ανοίγουν με γωνία 90 μοιρών να κάνουν εύκολη την πρόσβαση των επιβατών. Το πορτ-παγκάζ έχει χωρητικότητα 436 λίτρα.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 140 «υβριδικοί» ίπποι

Για τα κινητήρα σύνολα του Qashqai, η Nissan εστιάζει στην βενζίνη και τον εξηλεκτρισμό. Στην βασική, Elite έκδοση, συναντούμε τον τετρακύλινδρο DiG-T 1300 κυβικών, ο οποίος διαθέτει mild hybrid σύστημα 12 Volt και έχει ισχύ 140 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο χρόνος για την επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα από στάση είναι 10,8 δευτερόλεπτα, και η μεικτή κατανάλωση είναι 7,5 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Αίσθηση ακριβού sedan

Το Nissan Qashqai ήταν πάντα γνωστό για την ποιοτική κύλιση που διέθετε. Η νέα γενιά του μοντέλου δεν συνεχίζει απλά αυτή την παράδοση, αλλά έχει ανέβει αρκετά επίπεδα επάνω, και πλέον θυμίζει ακριβά sedan. Στην άνεση συμβάλλει η καλή λειτουργία της ανάρτησης αλλά και η ηχομόνωση της καμπίνας. Παρόλα αυτά, διατηρεί ένα sport χαρακτήρα, χωρίς μεγάλες κλίσεις στις στροφές, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ανάρτησης με την νέα πλατφόρμα CMF-C.
 
Εν κατακλείδι, το Nissan Qashqai τραβάει τα βλέμματα με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, διαθέτει ποιότητα κύλισης ανώτερου επιπέδου και καμπίνα που είναι ευρύχωρη μα και ποιοτική.