Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan Micra 1,0 T 92 PS: Μοντέρνο με χαμηλή κατανάλωση
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Micra 1,0 T 92 PS: Μοντέρνο με χαμηλή κατανάλωση

Διαβάστηκε από 29221 αναγνώστες - 4/6/2022

Η βασική έκδοση Energy του Nissan Micra 1,0 IG-T των 92 ίππων έχει κόστος 16.090 ευρώ.


Με το... σταγονόμετρο καταναλώνει καύσιμα ο χιλιάρης κινητήρας του Nissan Micra, που παίρνει την πρωτιά με 6 λίτρα/100 χλμ

Με το... σταγονόμετρο καταναλώνει καύσιμα ο χιλιάρης κινητήρας του Nissan Micra, που παίρνει την πρωτιά με 6 λίτρα/100 χλμ

Κοινοποίησέ το »

 
Εμφάνιση: «Αιχμηρή» και μοντέρνα σχεδίαση
Το Nissan Micra ξεχωρίζει από την «αιχμηρή» σχεδίαση, η οποία διακατέχεται από ευθείες γραμμές που τέμνονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μία δυναμική εμφάνιση. Εμπρός κυριαρχεί η μάσκα «V-motion» που αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» των μοντέρνων Nissan. Ο σχεδιασμός στο πλάι και πίσω εντυπωσιάζει, χωρίς να γίνεται υπερβολικός.
 
Εσωτερικό: Νεανικό και εργονομικό
Το εσωτερικό του Nissan Micra είναι μοντέρνο, καλοσχεδιασμένο και διαθέτει επενδύσεις που ικανοποιούν με την ποιότητά τους. Στη βασική έκδοση «Energy» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 6 αερόσακοι, θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού, όλα τα απαραίτητα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, αλλά απουσιάζει η οθόνη αφής του infotainment.
 
Χώροι: Φιλοξενούνται με άνεση 4 ενήλικες
Το Nissan Micra μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 ενήλικες επιβάτες, αφού η καμπίνα του εκτός από εργονομική, είναι και ευρύχωρη. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός είναι ικανοποιητικός και έχει όγκο 300 λίτρα.
 
 
Κινητήρας και επιδόσεις: Ο «βασιλιάς» της χαμηλής κατανάλωσης
Κάτω από το καπό του Micra υπάρχει ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ, απόδοσης 92 ίππων, και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων. Η ελαστική λειτουργία του μοτέρ και η μακριά κλιμάκωση του σασμάν συντελούν στην χαμηλή κατανάλωση, που αγγίζει τα 6 λτ/100 χλμ. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 11,3 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα είναι 178 χλμ/ώρα.
 
Στο δρόμο: Ουδέτερη συμπεριφορά και «σφικτή» ανάρτηση
Η ανάρτηση του μικρού της Nissan έχει σχετικά σφικτή αίσθηση, που παρέχει μεν άνεση και καλή ποιότητα κύλισης, αποτρέπει δε τη δημιουργία αυξημένων κλίσεων. Χάρη σε αυτό, ο οδηγός μπορεί να «πιέσει» το αυτοκίνητο παραπάνω, βασιζόμενος στην ουδέτερη και προβλέψιμη συμπεριφορά.
 
Εν κατακλείδι, το Nissan Micra διαθέτει όμορφη, ξεχωριστή και μοντέρνα εμφάνιση τόσο έξω όσο και μέσα, επαρκείς χώρους και συμπεριφορά που επιτρέπει την γρήγορη οδήγηση, χωρίς όμως να κουράζει. Ο turbo κινητήρας 1 λίτρου έχει κορυφαία κατανάλωση, κάνοντας το αυτοκίνητο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.