Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Bayon 1.0T 100 PS: Εντυπωσιακό και ξεχωριστό

Hyundai Bayon 1.0T 100 PS: Εντυπωσιακό και ξεχωριστό

Διαβάστηκε από 91482 αναγνώστες - 22/7/2022

Το ολόφρεσκο και εντυπωσιακό Hyundai Bayon με τον turbo κινητήρα 1 λίτρου κοστίζει 18.340 ευρώ στην έκδοση Exclusive.

Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση: Σαν κανένα άλλο

Το Hyundai Bayon έχει μοντέρνα και ξεχωριστή εμφάνιση, χάρη στη νέα σχεδιαστική γλώσα «Sensuous Sportiness» της εταιρείας. Εμπρός, τα φωτιστικά σώματα είναι διαιρούμενα. Τα μακρόστενα LED φώτα ημέρας βρίσκονται ψηλά, ενώ τα κύρια φανάρια με γωνιώδες σχήμα δεσπόζουν στον προφυλακτήρα, εκατέρωθεν της τραπεζοειδούς γρίλιας. Πίσω, τα φώτα έχουν σχήμα boomerang και ενώνονται στο κέντρο από μία λεπτή LED γραμμή.
 

Εσωτερικό: Ποιοτικό και μοντέρνο

Στο εσωτερικό του Bayon συναντάμε μία γνώριμη από το i20 εικόνα, δείχνοντας στην πράξη πως τα 2 μοντέλα έχουν άμεση σχέση. Παρά τη χρήση σκληρών πλαστικών, η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, ο διάκοσμος μοντέρνος, και η καμπίνα εργονομικά σχεδιασμένη.
 

Χώροι: Ανετοι, με μεγάλο πλάτος καμπίνας

Εκτός από εργονομία, το εσωτερικό του αυτοκινήτου διακατέχεται και απο ευρυχωρία. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν 4 επιβάτες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 411 λίτρα. Το διαθέσιμο πλάτος για τις εμπρός, αλλά και τις πίσω θέσεις είναι 139 εκατοστά, αριθμός που θέτει το Bayon στην κορυφή της κατηγορίας.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 100 άλογα από turbo χιλιάρη κινητήρα

Το Hyundai Bayon έχει έναν turbo κινητήρα 1 λίτρου, ο οποίος έχει απόδοση 100 ίππους και συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Η λειτουργία του μοτέρ είναι πολιτισμένη και η ροπή είναι διαθέσιμη από χαμηλά. Το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 11,4 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα είναι 183 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 7,8 λτ/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Ποιοτική κύλιση, κατάλληλο και για χώμα

Μπορεί το Bayon να βασίζεται στο Hyundai i20, όμως η ανάρτηση έχει πιο μαλακή ρύθμιση, προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα στο χαρακτήρα ενός B-SUV. Χάρη σε αυτό, οι κραδασμοί αποσβένονται εντυπωσιακά, ενώ παράλληλα η ποιότητα κύλισης είναι αυξημένη.  Όντας crossover, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, καθώς και τα προστατευτικά μέρη κάτω από το αμάξωμα συγκαταλέγονται στα «όπλα» του Bayon.
 
Συνοψίζοντας, το Hyundai Bayon είναι ένα ικανό αυτοκίνητο που συνδυάζει τις αρετές του i20 με πιο υπερυψωμένο, εκτός δρόμου χαρακτήρα. Η ξεχωριστή εμφάνιση, η ευρυχωρία και ο εξοπλισμός το καθιστούν ένα value for money μοντέλο που διαθέτει πολλές αρετές.