Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Seat Arona 1,0 ECO TSI 110 PS: Ανανεωμένο, με δυναμική εμφάνιση

Seat Arona 1,0 ECO TSI 110 PS: Ανανεωμένο, με δυναμική εμφάνιση

Διαβάστηκε από 91572 αναγνώστες - 22/7/2022

Η Seat ανανέωσε πρόσφατα το Arona. Η έκδοση με τους 110 ίππους ξεκινά από τα 19.490 ευρώ στο πακέτο εξοπλισμού Style.

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Στυλάτο, με προβολείς που χαρίζουν δυναμισμό

Στον εμπρόσθιο πρόβολο του νέου Seat Arona, οι 2 στρογγυλοί προβολείς θυμίζουν παλαιότερα σκληροτράχηλα μοντέλα με πρόσθετα φανάρια. Ο προφυλακτήρας είναι επανασχεδιασμένος, έχει νεύρα και μεγάλα ανοίγματα που ενισχύουν τη δυναμική εικόνα του SUV.
 

Εσωτερικό: Με «αύρα» ποιότητας

Περνώντας στην καμπίνα του νέου Arona, οι αλλαγές είναι αρκετές. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από μαλακά υλικά, και ψηλά βλέπουμε την οθόνη του συστήματος infotainment, διάστασης 8,25 ιντσών, που διαθέτει το ασύρματο σύστημα συνδεσιμότητας Full Link και υποστηρίζει φωνητικές λειτουργίες.
 

Χώροι: Με πολύ «αέρα» για τους επιβάτες

Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο, και  μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα. Η καμπίνα έχει διαθέσιμο πλάτος εμπρός 138 εκατοστά, και πίσω 133. Το πορτ μπαγκάζ έχει όγκο 400 λίτρα.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: Ο ECO TSI αποδίδει 110 άλογα

Κάτω από το καπό του Arona βρίσκεται ο TSI κινητήρας 1 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 110 άλογα και συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το μοτέρ καίει 7,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 χιλιόμετρα/ώρα από στάση μέσα σε 10,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του B-SUV της Seat είναι 190 χιλιόμετρα/ώρα.
 

Στο δρόμο: «Πατάει» με σιγουριά

Η ανάρτηση που απορροφά τις ανωμαλίες εκτός δρόμου κάνει το μοντέλο  «πολιτισμένο» στην άσφαλτο, ενώ οι κλίσεις είναι περιορισμένες. Το αυτοκίνητο «πατάει» με σιγουριά στις στροφές, αλλά και στην ευθεία, σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η θέση οδήγησης, που είναι χαμηλή και «κρύβει» την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Συνοψίζοντας, το Seat Arona είναι ένα νεανικό B-SUV με δυναμική εμφάνιση και καλή οδηγική συμπεριφορά, άνετο εσωτερικό με ποιοτική κατασκευή και τεχνολογικό «αέρα».