Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα αυτοκίνητα που σε ειδοποιούν για τις κάμερες ταχύτητας!

Τα αυτοκίνητα που σε ειδοποιούν για τις κάμερες ταχύτητας!

Διαβάστηκε από 12195 αναγνώστες - 7/7/2022

Αν και απαγορεύεται από το νόμο, πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν εφαρμογές στα smartphone τους που τους ειδοποιούν για τις κάμερες ταχύτητας. Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων το πήγαν ακόμα πιο μακριά κι ενσωματώνουν τη λειτουργία προειδοποίησης στο εργοστασιακό λογισμικό πλοήγησης!

Αυτοκίνητα με ενσωματωμένο σύστημα προειδοποιήσεις για κάμερες ταχύτητας

Μπορεί η χρήση ραντάρ για τις κάμερες ταχύτητες σε πολλές χώρες να θεωρείται παράνομη και να τιμωρείται με πρόστιμο, αλλά αυτό δεν αποτρέπει κάποιες εταιρίες να έχουν εγκαταστήσει σύστημα αποφυγής καμερών ταχύτητας στο εργοστασιακό λογισμικό τους και ταυτόχρονα να είναι νόμιμες. Πως? Απλά ζητώντας τη συγκατάθεση του οδηγού ότι φέρει αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση που τον πιάσουν. Ποια όμως είναι τα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το σύστημα?
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Όλα τα μοντέλα της Genesis είναι εφοδιασμένα με σύστημα προειδοποίησης!

To πολυτελές παρακλάδι της Hyundai Motor Group, η Genesis, έχει σε όλα της τα μοντέλα εγκατεστημένο το σύστημα ειδοποίησης, εμφανίζοντας μια οπτική προειδοποίηση, είτε στο head-up display ή στον πίνακα οργάνων όταν πλησιάζεις κάμερα ταχύτητας. Όπως προείπαμε η συγκεκριμένη λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από το εργοστάσιο και για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει ο οδηγός να πάρει τη νομική ευθύνη. Τα δεδομένα τα λαμβάνει μέσω των χαρτών της Google, η οποία υποστηρίζει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ενημερώνει και για τα μπλόκα της αστυνομίας σε πραγματικό χρόνο!
 

Kia και Hyundai στο παιχνίδι της προειδοποίησης καμερών ταχύτητας

Ξεκινάμε με τη Kia, η οποία χρησιμοποιεί το λογισμικό πλοήγησης της Here σε όλα τα τρέχοντα μοντέλα της και προειδοποιεί για κάμερες ταχύτητας, είτε οπτικά στην οθόνη πλοήγησης, είτε ακουστικά. Εννοείται ότι κι εδώ ο οδηγός πρέπει να επιβεβαιώσει ότι το χρησιμοποιεί αποκλειστικά με δική του ευθύνη. Στην περίπτωση της Hyundai, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο, μιας και χρησιμοποιεί λογισμικό πλοήγησης από δυο παρόχους, την TomTom και την Here. Η πρώτη εταιρία, επίσημα, έχει σταματήσει να προειδοποιεί για κάμερες από τον Οκτώβριου του 2022, αλλά συνεχίζει να βγάζει ένδειξη ύπαρξης φωτογραφικού ραντάρ μέχρι και σήμερα. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με λογισμικό της Here ισχύει ότι και στη Κia. Βέβαια σύντομα όλα τα μοντέλα της Hyundai θα εφοδιάζονται με το λογισμικό της Tom Tom, οπότε θα τερματιστεί κι η λειτουργία προειδοποίησης.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε