Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To VW Golf έρχεται σαν αμιγώς ηλεκτρικό το 2028!

To VW Golf έρχεται σαν αμιγώς ηλεκτρικό το 2028!

23/11/2022

Ο τερματισμός των θερμικών κινητήρων, θα φέρει και το τέλος ονομάτων- θρύλων; Μια ερώτηση που απασχολεί και τους θαυμαστές του VW Golf. Τα νέα πάντως είναι ενθαρρυντικά, αφού όπως φαίνεται η γερμανική εταιρία δεν θα αφήσει το όνομα να σβήσει έτσι απλά!

H VW είναι πρωτεργάτης κι ένθερμος υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας συνεχώς Plug-In κι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως και στην περίπτωση του Golf, όπου ήδη από την προηγούμενη γενιά (2014-2020) είχε παρουσιάσει ταυτόχρονα με τους θερμικές κινητήρες, μια ηλεκτροκίνητη έκδοση, το e-Golf! Στη συνέχεια λάνσαρε το ID.3 που από πολλούς θεωρήθηκε τόσο ο διάδοχος του e-Golf, όσο και ολόκληρου του μοντέλου. Όμως όπως φαίνεται η εταιρία δεν πρόκειται να αφήσει έτσι απλά το διαχρονικό best seller της κι ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες ότι στα επόμενα χρόνια θα δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό ID. Golf.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το ΙD. Buzz κι οι δηλώσεις δείχνουν το δρόμο για το ID. Golf

Mε το ID.Buzz, η VW ξεκαθάρισε το σκηνικό για την ονοματοδοσία των ηλεκτρικών της μοντέλων, υποδηλώνοντας ότι δεν θα έχουν όλα απλά έναν αριθμό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα λεγόμενα του επικεφαλή της μάρκας, Thomas Schäfer, ότι η εταιρία έχει εμβληματικά ονόματα όπως το Golf και το GTI, που θα ήταν τρελό να τα αφήσουν να πεθάνουν, τότε είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι στο μέλλον θα δούμε ένα μοντέλο που θα ονομάζεται ID.Golf.
 

Το 2018 στην αγορά το ID.Golf

Λογικά το ID.Golf δεν θα είναι ο διάδοχος του ID.3, με τα δύο μοντέλα να προσφέροντας ταυτόχρονα. Εξάλλου η VW διατυμπανίζει ότι ποτέ το ηλεκτρικό της μικρομεσαίο δεν ήταν ο διάδοχος του γνήσιου Golf, αλλά πιο πολύ ήθελε να είναι η συνέχεια του Golf Plus, της van εκδοχής του θρυλικού μοντέλου, κάτι που φαίνεται κι από τη διαφορά ύψους των 2 οχημάτων.

Το VW Golf 8 βρίσκεται στις αντιπροσωπείες από τα τέλη του 2019, ωστόσο είναι απίθανο να δούμε την επόμενη γενιά να βγαίνει με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μιας και η εταιρία έχει δηλώσει ότι μέχρι το 2030 το 70% των μοντέλων της θα κινούνται μόνο με ρεύμα. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο Golf να πατάει τις ρόδες του στο δρόμο το 2028.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε