Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 λόγοι που θα σου «μείνει» το μοτέρ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

7 λόγοι που θα σου «μείνει» το μοτέρ

Διαβάστηκε από 53692 αναγνώστες - 29/7/2022

Πάνω από τις μισές φορές που ένας κινητήρας παρουσιάζει μία πολύ ακριβή ζημιά ή βγαίνει off, υπαίτιος είναι ο οδηγός. Σας παρουσιάζουμε 7 λάθη που εάν τα αποφύγετε, θα έχετε την ίδια μηχανή για 500.000χλμ.

Ένας σωστός ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, ποτέ δεν το παραμελεί και φροντίζει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του οχήματος του. Ανάμεσα σε πολλές πιθανές αιτίες που μπορεί να σας στείλουν στο συνεργείο, σας παρουσιάζουμε 7 συνήθειες που πρέπει να ΑΠΟΦΕΎΓΕΤΕ πάση θυσία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

  1. Λιγότερα ή περισσότερα λάδια από το όριο
Μία κίνηση που δεν κρατάει πάνω από 1 λεπτό, μπορεί να αποβεί μοιραία, όταν δεν γίνεται. Ελέγχετε κάθε μήνα τα λάδια του αυτοκινήτου σας και πάντα πριν από κάποιο ταξίδι, καθώς εάν η ποσότητα τους δεν είναι η απαιτούμενη, τότε πολλά μέρη του συστήματος φθείρονται σε τεράστιο βαθμό και δεν θα αργήσει η ώρα που θα παραδώσουν πνεύμα. Προσοχή όμως, τηρείστε την στάθμη, μην τοποθετήσετε παραπάνω από το επιτρεπτό όριο καθώς και σε αυτή τη περίπτωση κάνετε κακό. Και μιας και ελέγχετε τα λάδια, αφιερώστε ελάχιστα δευτερόλεπτα να ελέγξετε και το ψυκτικό υγρό, το οποίο παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο ώστε να ψύχεται το σύστημα και να λειτουργεί σωστά.
  1. Αναβάλεις τα σέρβις, γιατί νομίζεις ότι ξέρεις το αμάξι σου
Είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότεροι οδηγοί λένε «το ξέρω το αμάξι μου, αντέχει, δεν το πάω ακόμα συνεργείο». Επειδή το οικονομικό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους, σταδιακά οι ιδιοκτήτες ξεχνούν την σημαντικότητα του να τηρείς ευλαβικά το πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ξεκινάει ένα ντόμινο από βλάβες. Δεν είναι καλύτερο να δίνετε το μικρό ποσό που χρειάζεται όταν χρειάζεται, παρά να σας έρθει μία βλάβη 600 ευρώ μαζεμένη από αμέλεια; Επίσης, με μικρές κινήσεις, όπως να αλλάζετε συχνά το φίλτρο αέρα και τα μπουζί, βοηθάτε πολύ τη μηχανή σας, να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της.
  1. Αδιαφορείς για προειδοποιητικές λυχνίες και θορύβους
Εάν ο οργανισμός μας προσβληθεί από κάποιο ιό, μας προειδοποιεί πως χρειάζεται βοήθεια μέσω του πυρετού ή του πόνου. Είναι ο τρόπος συναγερμού του. Έτσι και το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετές ενδεικτικές λυχνίες που σε προειδοποιούν πως κάτι δεν λειτουργεί καλά, ακόμα και αν όλα φαίνονται να είναι οκ. Ποτέ μην περιμένετε να νιώσετε το πρόβλημα του αυτοκινήτου, αψηφώντας την προειδοποίηση του καντράν, γιατί συνήθως θα είναι πολύ αργά και θα πρέπει να πάτε στο ταμείο. Το ίδιο ισχύει και για τους θορύβους. Εμπιστευτείτε το αυτί σας, και όταν καταλάβετε πως κάποιος ήχος δεν ταιριάζει στα συνηθισμένα, υποψιαστείτε και ελέγξτε προκαταβολικά.
  1. Δεν κάνεις σωστή κρύα εκκίνηση
Μπορεί να μην χρειάζεται να περιμένετε μερικά λεπτά για να ξεκινήσετε ένα κρύο πρωινό το αυτοκίνητο σας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορείτε να οδηγήσετε απευθείας στα… «κόκκινα». Μέχρι να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία το μοτέρ και τα λάδια να κινούνται σωστά, οδηγείστε συνετά μέχρι 2-2.500σ.α.λ. δίνοντας στο αυτοκίνητο σας, το χρόνο που χρειάζεται.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε