Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Συγκρίνουμε VW Gοlf II GTI με VW Golf 8 Gti Clubsport
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συγκρίνουμε VW Gοlf II GTI με VW Golf 8 Gti Clubsport

Διαβάστηκε από 22366 αναγνώστες - 8/7/2022

Η VW κατασκεύασε το 1986 το Golf GTI 16V. 36 χρόνια αργότερα το οδηγούμε και δηλώνουμε, ακόμη, βαθιά ερωτευμένοι μαζί του.

Απαιτείται ευπρέπεια, σεβασμός και αξιοπρέπεια, αφού εδώ βλέπουμε ένα θρύλο. Αν πρόκειται για ένα Golf, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τότε είναι καλό. Κι αν «γράφει» και "GTI", τότε είναι εξαιρετικά καλό. Το Wolfsburg είναι χιονισμένο, θέλουμε να στρίψουμε αριστερά, αλλά το αυτοκίνητο, που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα, είναι αργό. Επομένως, στρίβω γρήγορα προς τα αριστερά, γιατί τα 168 Nm ροπής στο δικό μας Golf είναι αρκετά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »




Αληθινό GTI με 129 άλογα!
Καλώς ήλθατε στο GTI 16V, το οποίο κατασκευαζόταν πριν από 35 χρόνια! Βέβαια, το συγκεκριμένο είναι από το 1990, επομένως έχει δεχθεί το εκτενές facelift με τους φαρδείς προφυλακτήρες, δεν έχει τριγωνικά παράθυρα πια, αλλά το λογότυπο της VW στο κέντρο του πίσω μέρους του και το διακόπτη των alarm στην κολόνα του τιμονιού. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι της VW απλώς δεν είχαν πλέον κανένα Golf του 1986 διαθέσιμο. Κρίμα, γιατί αυτή η έκδοση απέδιδε χωρίς καταλύτη 139 PS, και όχι μόνο 129 όπως το δικό μας. Ούτε ο χειμώνας ούτε και το αλάτι επηρεάζουν με κάποιο τρόπο το Golf II. Είναι τόσο καλά συντηρημένο, που όταν επικρατεί ζέστη ακόμα και σήμερα ρέει το κερί από τις κοιλότητες στο καπό του χώρου αποσκευών.



Παιδικό όνειρο
Υπάρχουν, όμως, και στην εποχή μας όνειρα μεγάλων αγοριών, τα οποία δεν περνούν ποτέ και το GTI είναι ένα από αυτά. Τουλάχιστον, αν πρόκειται για την ισχυρότερη σειρά. Όταν ξεκίνησε το 1984 η δεύτερη γενιά GTI, εφοδιαζόταν με τον κινητήρα του προκατόχου του, δηλαδή τον 1.8, με τα 112 PS, που αργότερα απέδιδε 5 PS λιγότερα εξαιτίας του καταλύτη. 107 PS σε ένα GTI! Κάθε «κανονικό» Polo έχει σήμερα 110. Οπότε προτιμούμε το "16V". Η σημερινή κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε