4 φωτογραφίες »

Είναι πλέον πού αργά. Μόνο η πυροσβεστική μπορεί να το σβήσει.

Πως να προλάβουμε τα χειρότερα

Διαβάστηκε από 5452 αναγνώστες - 1/11/2017

Ακόμα και μια μικρή σταγόνα λαδιού αρκεί, για να πάρει φωτιά. Αν μείνετε ψύχραιμοι και ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα,μπορείτε να γλυτώσετε το αυτοκίνητό σας

Πολλές φορές το χρόνο καλείται η πυροσβεστική για να σβήσει ένα αυτοκίνητο που έχει πάρει φωτιά. Αν δεν προκληθεί η φωτιά μετά από κάποιο ατύχημα πάντα θα μας προειδοποιήσει με σήματα.. καπνού.  Βραχυκύκλωμα ή κάποιο φαγωμένο καλώδιο από τρωκτικό είναι οι συνηθέστεροι λόγοι για να πιάσει ένα αυτοκίνητο φωτιά. Οι πολύ εύφλεκτες ουσίες αρχίζουν αμέσως να φλέγονται άμα υπάρξει διαρροή από έναν ζεστό κινητήρα. Όποιος δεν αντιδράσει άμεσα ή χάσει την ψυχραιμία του θα δει το αυτοκίνητο του σε λίγα λεπτά να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Μείνετε ψύχραιμοι, τα αυτοκίνητα ανατινάζονται μόνο στις ταινίες, στην πραγματικότητα έχετε αρκετό χρόνο για να εγκαταλείψετε το αυτοκίνητο απ την στιγμή που θα παρατηρήσετε καπνό. Αν λοιπόν δείτε καπνό ή φωτιά ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
  1.  Σταματήστε άμεσα κάπου με ασφάλεια και σβήστε τον κινητήρα.
  2. Τοποθέτησε το τρίγωνο
  3. Καλέστε την πυροσβεστική. Πείτε μόνο τα αναγκαία για να μην χάνετε χρόνο. Ποιος είστε, τι συμβαίνει και που.
  4. Τέλος προσπαθήστε να σβήσετε την φωτιά
 
Πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο.

Θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας σε κάθε αυτοκίνητο. `Αν είστε από τους λίγους που δεν έχουν, μην χάνετε χρόνο και αγοράστε έναν μιας και με 20 ευρώ μπορεί να σώσετε την περιουσίας σας. Ο ειδικός προτείνει έναν πυροσβεστήρα των 2 κιλών που είναι πολύ αποτελεσματικός σε κάθε πυρκαγιά. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε την υποχρεωτική κάθε 2 χρόνια συντήρηση του. Μην ξεχνάτε ότι η δράση του πυροσβεστήρα διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ξέρετε τι είναι το υδροφθορικό οξύ;

Είναι μια πολύ επικίνδυνη ουσία που μπορεί να προκύψει από το R1234 που χρησιμοποιείται στο σύστημα κλιματισμού. Σε περίπτωση κάποιας σύγκρουσης  μπορεί να ελευθερωθεί αυτό το χημικό και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να ελευθερωθεί ως φθοριούχο υδρογόνο.  Είναι δηλητηριώδες, διαβρωτικό και καρκινογόνο όποτε επεμβαίνουμε μόνο με μάσκα σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν R1234 στο σύστημα ψύξης.


Τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τα αυτοκίνητα με μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι τουλάχιστον τόσο ασφαλή όσο και τα συμβατικά. Ο κίνδυνος να εξαπλωθεί γρήγορα η φωτιά δεν υπάρχει μιας και είναι λιγότερα τα εύφλεκτα υγρά και δεν χρησιμοποιούν κανενός είδους καύσιμο.
Κίνδυνος υπάρχει μόνο για τα ηλεκτρικά κυκλώματα.. Αν όμως ξεκινήσει η φωτιά από τον χώρο των μπαταριών, πολύ σπάνιο, ο πυροσβεστήρας δεν μπορεί να κάνει πραγματικά τίποτα. Μόνο η πυροσβεστική μπορεί να δώσει λύση σε τέτοιου είδους πυρκαγιές.