10 φωτογραφίες »

To Opel Mokka την άνεση, το Ford Puma συνολικά το πακέτο

Διαβάστηκε από 4568 αναγνώστες - 16/9/2021

Τα δύο εντυπωσιακά μοντέλα έρχονται πλέον με οικονομικούς diesel κινητήρες, κάνοντας τα ακόμα πιο ενδιαφέρουσες επιλογές. Ποιο όμως είναι καλύτερο στη μάχη μεταξύ τους? Θα κάνει το Mokka τη διαφορά ή το Puma θα δείξει τα δόντια του?

Το Opel Mokka και το Ford Puma από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους κέρδισαν το κοινό, χάρη στην ελκυστική τους εμφάνιση και την τεχνολογία που διαθέτουν. Το μοντέλο της Opel τραβάει τα βλέμματα, όπου και αν βρίσκεται, χάρη στην εντυπωσιακή μάσκα Opel Vizor,  τη γραμμή της οροφής με τα coupe χαρακτηριστικά και τον ιδιαίτερο δίχρωμο χρωματισμό του.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Aπό την άλλη μεριά το Puma διαθέτει μία άκρως δυναμική σχεδίαση, η οποία τονίζεται από τις μυώδεις επιφάνειες, τις καμπύλες στο αμάξωμα και την μεγάλη, επιθετική εμπρόσθια γρίλια.  Ελκυστικά στην εμφάνιση και οικονομικά λόγω των diesel κινητήρων, το μεγάλο ερώτημα είναι πιο θα κάνει τη διαφορά στις λεπτομέρειες.

Ο 1,500αρης κινητήρας του Opel  αποδίδει 110 ίππους και 250Nm ροπή, ενώ η μέση κατανάλωση του είναι μόλις 5,5 λτ/100 χλμ.

Ο 1,500αρης κινητήρας του Opel αποδίδει 110 ίππους και 250Nm ροπή, ενώ η μέση κατανάλωση του είναι μόλις 5,5 λτ/100 χλμ.


Ελαφρώς ευρύχωρη η καμπίνα του Μokka, μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ το Puma
Η καμπίνα του Ford είναι ελαφρώς μικρότερη από του Opel, με τη θέση οδήγησης να είναι πιο χαμηλά από την αντίστοιχη του Μokka και τα καθίσματα να έχουν καλύτερη πλευρική στήριξη. Οι πίσω θέσεις μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 2 ενήλικες, αλλά ο μικρός «αέρας» σε γόνατα και κεφάλι θα κάνεις τους επιβάτες άνω του 1,80μ, να νιώσουν λίγο άβολα. Ο αποθηκευτικός  χώρος του Puma είναι ικανοποιητικότατος, με τη χωρητικότητα του να ξεκινάει από τα 456 λίτρα και να φτάνει τα 1.216 λίτρα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό  που συναντάμε στο μοντέλο της Ford είναι ο έξτρα αποθηκευτικός MegaBox χώρος, ο οποίος αγγίζει τα 81 λτ. και μπορεί να πλυθεί μέχρι και με λάστιχο αφού διαθέτει τάπα αποστράγγισης.


Ο 1,500αρης κινητήρας του Puma αποδίδει 120 ίππους και 285Nm ροπή, ενώ η μέση κατανάλωση του είναι μόλις 5 λτ/100 χλμ.

Ο 1,500αρης κινητήρας του Puma αποδίδει 120 ίππους και 285Nm ροπή, ενώ η μέση κατανάλωση του είναι μόλις 5 λτ/100 χλμ.

Το εσωτερικό του Mokka είναι πιο φιλικό προς το οδηγό, με τη θέση οδήγησης να είναι σε πιο σωστό ύψος και τα καθίσματα πιο άνετα και με καλύτερο φινίρισμα. Το πίσω μέρος της καμπίνας είναι το ίδιο «μαζεμένο» με του Ford, περιορίζοντας την άνεση των επιβατών. Ο χώρος αποσκευών είναι αισθητά μικρότερος από του Puma, με τη χωρητικότητα να ξεκινάει από τα 350 λίτρα σε 5θέσια διαμόρφωση και να φτάνει τα 1.105 λίτρα σε 2θεσία διαμόρφωση.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »