Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αγόρασε ο Ronaldo μία Bugatti Centodieci?

Διαβάστηκε από 10555 αναγνώστες - 16/6/2020

Νέες φήμες κυκλοφορούν για τον Cristiano Ronaldo. Ο αστέρας του ποδοσφαίρου και της Juventus παρήγγειλε μία Bugatti Centodieci, αξίας σχεδόν 10.000.000 ευρώ?

Νέες φήμες κυκλοφορούν σχετικά με το πάθος του Cristiano Ronaldo για τα ακριβά αυτοκίνητα! Πριν από περίπου ένα χρόνο υπήξαν διάφορα δημοσιεύματα, που ήθελαν τον παγκοσμίου βεληνεκούς αστέρα του ποδοσφαίρου, Ronaldo, να έχει αγοράσει το ένα και μοναδικό κομμάτι μιας Bugatti La Voiture Noire, αξίας 16,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη φήμη αποδείχθηκε στη συνέχεια πως δεν είναι αληθής, καθώς αυτή διαψεύστηκε από την ίδια την Bugatti. Παρόλ αυτά, όμως, δεν γνωστοποιήθηκε ποιος είναι τελικά ο αγοραστής αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου. Ακόμα κι αν διάφορες πηγές υποστηρίζουν πως η La Voiture Noire κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τον Ferdinand Piëch, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά. Αντιθέτως, υφίστανται για τον Ronaldo και αναφέρουν πως ο Πορτογάλος παρήγγειλε μία άλλη Bugatti!

Μόνο 10 Centodieci πρόκειται να κατασκευαστούν
Σύμφωνα με το thesupercarblog.com, ο CR7 παρήγγειλε μία Bugatti Centodieci. Το «ειδικό» μοντέλο, περιορισμένης παραγωγής (μόλις 10 «αντιτύπων»), είναι ένα αφιέρωμα στη θρυλική Bugatti EB110, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 στην Ιταλία. Γι  αυτό επιλέχθηκε και το όνομα του μοντέλου, αφού "centodieci" σημαίνει στα ιταλικά «110». Με βάση τη Chiron, η σχεδιαστική ομάδα της Bugatti ετοίμασε ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα, το οποίο συνδυάζει αρμονικά την εύθραυστη μείξη από ρετρό και μοντέρνα στοιχεία. Στοιχειώδη σχεδιαστικά features της EB110, όπως για παράδειγμα η -σε σχέση με της Chiron- μικροσκοπική γρίλια-πέταλο ή τα πέντε οβάλ ανοίγματα αέρα πίσω από τις πόρτες, αποτελούν ένα εκ νέου ερμηνευμένο φόρο τιμής στην EB110.



Το ειδικό μοντέλο κοστίζει 9,5 εκατομμύρια ευρώ

Αντί του V12 με τα 4 turbo της EB110, η Centodieci εφοδιάζεται με το γνωστό W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει στο ειδικό μοντέλο 1.600 PS, δηλαδή 100 PS περισσότερα σε σχέση με τη Chiron. Έτσι, η Centodieci θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, εξαιτίας της αεροδυναμικής η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 380 km/h. Και, φυσικά, η τόση πολλή δύναμη και η αποκλειστικότητα έχουν την τιμή τους: Κάθε Centodieci κοστίζει 9.500.000 ευρώ, δηλαδή έχει περισσότερο από τριπλάσιο κόστος σε σχέση με μία «νορμάλ» Bugatti Chiron.



Το AUTO
BILD ρώτησε την Bugatti
Ένας από τους 10 ευτυχείς κατόχους μιας Centodieci θα είναι ο επιθετικός της Juventus, Cristiano Ronaldo, σύμφωνα με το thesupercarblog.com, το οποίο βασίζεται σε πηγές, που είναι αδύνατο να αποκαλυφθούν. Παρόλ αυτά, το AUTO BILD ρώτησε απ ευθείας την Bugatti. Η απάντηση της ήταν η εξής: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις συγκεκριμένες φήμες». Τώρα, αν ο CR7 είναι πράγματι ένας από τους δέκα κατόχους μιας Centodieci, θα αποκαλυφθεί το νωρίτερο το 2021, όταν και θα παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα στους πελάτες. Εφόσον αποκτήσει τελικά μία Centodieci και ο Ronaldo, αυτή θα ταιριάξει θαυμάσια με τη συλλογή αυτοκινήτων του Πορτογάλου. ¶λλωστε, ο διάσημος ποδοσφαιριστής κατέχει επίσης μία Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, 1.200 PS, καθώς και μια Bugatti Chiron, με 1.500 PS, και ραφτά λογότυπα "CR7" στα προσκέφαλα των καθισμάτων της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις