Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αυτή η Mercedes-AMG GT έχει 1111 άλογα!

12/5/2021

Αν ακούγονται «λίγοι» οι 730 ίπποι της θηριώδους Mercedes-AMG GT Black Series, η γερμανική Opus έρχεται να εκτοξεύσει την ισχύ του κινητήρα στα 1111 PS, η οποία εξακολουθεί να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Η εντυπωσιακή Mercedes-AMG GT αποδίδει 730 ίππους στην κορυφαία Black Series έκδοση. Για όσους πιστεύουν πως αυτή η ισχύς δεν είναι αρκετή για το μεγάλο coupe της Mercedes, ο Γερμανός βελτιωτής Opus, ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε την επωνυμία Renntech Europe και θεωρείται σπεσιαλίστας στο μοντέλο, παρέχει στάδια βελτίωσης, τα οποία εκτοξεύουν την ιπποδύναμη μέχρι τα 1111 άλογα.



Προκειμένου να αγγίξει αυτά τα νούμερα, η εταιρεία με έδρα το Nurburging έχει προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές, όπως νέα turbo, σφυρήλατα έμβολα και ενισχυμένες μπιέλες. Παράλληλα, το σύστημα τροφοδοσίας έχει αναβαθμιστεί, ενώ, προκειμένου να αντέξει την τεράστια ισχύ, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει γίνει πιο ανθεκτικό.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την ροπή της θηριώδους Mercedes-AMG GT Black Series, αλλά για την προστασία των ελαστικών και της μετάδοσης, θα είναι όσο περιορισμένη γίνεται. Ας μην ξεχνάμε, πως η τεράστια ισχύς μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς.



Εκτός από το κορυφαίο πακέτο των 1111 αλόγων, η Opus διαθέτει και πιο ήπια στάδια βελτίωσης , 825, 920 και 1001 ίππων. Η αύξηση της ισχύος στο χαμηλότερο από αυτά επιτυγχάνεται μόνο με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Τα 2 πρώτα πακέτα θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα του μήνα, ενώ τα ισχυρότερα, με την τετραψήφια απόδοση θα «έρθουν» τον Ιούνιο. Ο βελτιωτής δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμές απόκτησης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις