Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Bosch: Σύστημα προειδοποίησης για οχήματα που κινούνται αντίθετα

12/2/2021

Για πρώτη φορά, η προειδοποίηση από την Bosch για οδηγούς που κινούνται στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων. Σε μοντέλα της Skoda, λοιπόν, το συγκεκριμένο σύστημα έρχεται μελλοντικά να σώσει ζωές στο μέλλον!

Ο προμηθευτής Bosch καθιστά τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda ακόμα πιο ασφαλή: Η Skoda είναι παγκοσμίως ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων, που χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα της Bosch, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί κατά των που κινούνται στην αντίθετη λωρίδα. Και είναι η πρώτη φορά, που η υπηρεσία, η οποία βασίζεται σε cloud μεταφέρεται στην κεντρική οθόνη μοντέλων ενός κατασκευαστή. Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα προειδοποίησης;

Το infotainment της Skoda προειδοποιεί για οδηγούς-«φαντάσματα»
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, τα μοντέλα της Skoda Superb, Scala, Kamiq, Karoq και Kodiaq θα εφοδιάζονται standard με τη νέα εφαρμογή "Traffication App", ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα. Προϋπόθεση στη λίστα εξοπλισμού είναι ένα χαρακτηριστικό σημαδάκι δίπλα στο "Top Infotainment", με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που έχουν ήδη παραδοθεί, να μπορούν επίσης να «κατεβάσουν» την εφαρμογή αργότερα. Με αυτήν, το άτομο στο κάθισμα του οδηγού προειδοποιείται αν έχει μπει από λανθασμένη είσοδο σε αυτοκινητόδρομο, δηλαδή από… έξοδο, και έτσι να γίνει κίνδυνος.



Το σύστημα οφείλει να αντιδρά τόσο γρήγορα, ώστε, ιδανικά, ο οδηγός-παραβάτης να μη φτάνει καν στον αυτοκινητόδρομο. Ταυτόχρονα, προειδοποιούνται και τα άλλα οχήματα στον δρομο για τον πιθανό κίνδυνο ενός οδηγού στο αντίθετο ρεύμα. Για αυτό το σκοπό, η θέση του GPS του οχήματος, που κινείται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, κοινοποιείται στο cloud και αποστέλλεται σε όλα τα κοντινά αυτοκίνητα, που εφοδιάζονται με συστήματα της Bosch. Εκτός από τη Skoda, προσπαθεί, ως συνεργάτης, και η Bosch να πείσει κι άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να χρησιμοποιούν το "Traffication-App". Άλλωστε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί σωστά η υπηρεσία, επειδή όσο περισσότερα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αυτήν, τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι εν τέλει η προειδοποίηση για τέτοια περιστατικά.

Η εφαρμογή για smartphone είναι διαθέσιμη από το 2018
Το πρόγραμμα προειδοποίησης της Bosch για οδηγούς που κινούνται στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας που βασίζεται σε cloud είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για smartphone ήδη από το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, χρησιμοποιείται ήδη από 25 συνεργάτες εφαρμογών στην Ευρώπη, που έχει δυνητικό δυναμικό 26 εκατομμυρίων χρηστών. 2,5 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή ενεργά αυτήν τη δυνατότητα. Με την εγκατάστασή της στην κεντρική οθόνη μοντέλων Skoda, αυτός ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί - και έτσι θα εξασφαλίσει στο παρασκήνιο ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις