Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

GM: Σύστημα μασάζ για τα πόδια των επιβατών!

Διαβάστηκε από 12672 αναγνώστες - 26/2/2021

Έχοντας σκοπό να κάνει την υπέρβαση στον τομέα της άνεσης, η GM εξελίσσει ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο θα κάνει μασάζ στα πόδια των επιβατών, τόσο στις πίσω θέσεις όσο και στην εμπρός.

Τα σημερινά μοντέλα διαθέτουν πληθώρα ηλεκτρικών ανέσεων για τον οδηγό και τους επιβάτες, όπως θέρμανση στο τιμόνι, ψύξη στις ποτηροθήκες, μέχρι και αρωματικό καμπίνας ανάλογα με τη διάθεση. Τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ δεν είναι κάτι νέο, αφού υπάρχουν στην αγορά εδώ και καιρό. Η General Motors όμως, έχει σκοπό να πάει τον τομέα της άνεσης στο επόμενο επίπεδο, και εξελίσσει τεχνολογία η οποία θα κάνει μασάζ στα πόδια των επιβατών!

Η αμερικάνικη εταιρεία δεν είναι η πρώτη που προσπαθεί να πετύχει κάτι τέτοιο. Η νέα Mercedes-Maybach S-Class παρέχει μασάζ στις κνήμες των πίσω επιβατών, ενώ το Audi A8 στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο έχει στον προαιρετικό εξοπλισμό σύστημα μασάζ για τον επιβάτη που βρίσκεται πίσω από τον οδηγό. Εδώ βρίσκεται η διαφορά στην τεχνολογία της GM, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους τους επιβάτες, εμπρός και πίσω, και θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα στο πάτωμα του αυτοκινήτου.



Αυτό, θα δουλεύει με πεπιεσμένο αέρα ο οποίος θα κυκλοφορεί μέσω ειδικών καναλιών που θα επεκτείνονται κατά μήκος και πλάτος του πατώματος. Η λειτουργία αυτή, δεν θα είναι διαθέσιμη για τον οδηγό, αφού το έργο του είναι να χειρίζεται το όχημα.

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι εάν θα δούμε την συγκεκριμένη πατέντα σε κάποιο μοντέλο παραγωγής. Στην περίπτωση που γίνει, η Cadillac Lyriq που θα κυκλοφορήσει το 2022 είναι ένα πιθανό υποψήφιο αυτοκίνητο για το λανσάρισμα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αφού θα είναι ένα crossover όχημα με πολυτελή χαρακτήρα.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις